0
13
Pečené bravčové pliecko na bielom víne s pučenými zemiakmi a špenátom

Pečené bravčové pliecko na bielom víne s pučenými zemiakmi a špenátom

2 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 1,2 kg bravčového pliecka s kožou
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 lyžička rasce Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 2 kg zemiakov
  • 2 cibule
  • 5 lyžíc masla Pilos
  • 200 g mladého špenátu

Potrebujeme

plech, pučidlo na zemiaky


POSTUP

Kožu na pliecku narežeme. Preložíme na plech. Ochutíme soľou a korením. Posypeme rascou, pokvapkáme olejom, pridáme 3 strúčiky na hrubšie plátky nakrájaného cesnaku a podlejeme vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 120 minút. Počas celej doby pečenia podlievame výpekom.

Očistené a nakrájané zemiaky varíme vo vriacej osolenej vode domäkka. Cibulu nakrájame na tenké pásiky a opečieme na panvici s 2 lyžicami masla a olejom. Osolíme a za občasného miešania restujeme dozlatista. Prihodíme 2 lyžice masla a zmes pridáme k zemiakom. Zemiaky s cibuľou roztlačíme pučidlom.

V panvici s olejom orestujeme 3 natenko nakrájané strúčiky cesnaku a opražíme do zlatista. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu masla, premiešame a stiahneme z ohňa. Pliecko nakrájame na menšie kúsky.


Servírovanie

Pučené zemiaky servírujeme so špenátom a pečeným plieckom. Na záver polejeme výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať