0
8
Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom

Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom

3 h 0 m
5 porcií
  • 2 kg jahňacieho zadného
  • 10 strúčikov cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 mrkvy
  • 4 petržleny
  • 2 cibule
  • 750 ml suchého červeného vína Cabernet Sauvignon
  • olivový olej Primadonna
  • 250 g suchej pohánky
  • 1 stopka stopkového zeleru
  • 2 – 3 bobkové listy Mikado
  • 1 citrón
  • 250 g mladého špenátu
  • 2 lyžice masla Pilos

Postup

Potrebujeme

  • alobal
  • zapekaciu misu
  • sitko

Do umytého a osušeného jahňacieho zadného urobíme tenkým nožom 7 – 8 otvorov, do ktorých dáme strúčiky cesnaku a čerstvý rozmarín. Mäso ochutíme po všetkých stranách soľou a čiernym korením. 3 mrkvy, 3 petržleny a 1 cibuľu nakrájame nahrubo a vystelieme nimi dno zapekacej misy. Na ne položíme prešpikované stehno a podlejeme vínom. Pokvapkáme ho olivovým olejom, prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 2,5 hodiny. V polovici času pečenia odstránime alobal a jahňacie pečieme ďalej odokryté.

Medzitým uvaríme pohánku podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme odkvapkať.

Medzitým nadrobno nakrájame 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku,1 mrkvu, 1 petržlen a stopkový zeler. Zeleninu restujeme na panvici s olivovým olejom a bobkovými listami dozlatista, kým trochu zmäknú. Potom primiešame pohánku, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Na záver primiešame umytý a osušený špenát a maslo.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu pohánky a 1 – 2 plátky pečenej jahňaciny.

TIP

Špikované jahňacie môžeme marinovať v červenom víne celú noc. Na druhý deň zlejeme časť vína, aby bolo mäso zaliate do 1/3 a pečieme podľa inštrukcií v recepte.

Pozrite si aj recept Marcela Ihnačáka ako pripraviť chutné jahňacie kotlety

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať