0
20
Pečené mäso so zemiakmi a bylinkovou omáčkou

Pečené mäso so zemiakmi a bylinkovou omáčkou

3 h 30 m
4 porcie

Marináda

  • 2 lyžice francúzskej hrubozrnnej horčice Duc de Coeur
  • 1 citrón 
  • 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Bravčové plece

  • 300 g cibule 
  • 1 kg bravčového pleca vcelku bez kosti
  • bravčový vývar na podlievanie
  • 400 g menších zemiakov

Bylinková omáčka

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 korenené uhorky Cornichons Freshona
  • 1 citrón 
  • 1 lyžička francúzskej dijonskej horčice Duc de Coeur
  • olivový olej Primadonna
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • 10 lístkov čerstvej mäty

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér
  • zapekaciu misu s pokrievkou
  • strúhadlo

Bravčové plece

Z hrubozrnnej horčice, nastrúhanej citrónovej kôry, šťavy, oleja, soli a korenia pripravíme marinádu. Bravčové plece osolíme a dôkladne namočíme do marinády. 

Do zapekacej misy vložíme cibuľu nakrájanú na prúžky a mäso i s marinádou. Podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 2 hodiny. Počas pečenia mäso polievame výpekom. 

Po 2 hodinách pridáme umyté neošúpané zemiaky nakrájané na polovice a pečieme ešte asi 1 hodinu, kým budú mäso a zemiaky mäkké. Posledných 30 minút pečieme dozlatista bez pokrievky.

Bylinková omáčka

Cesnak a uhorky nakrájané na plátky, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu, dijonskú horčicu, korenie, soľ, nasekané bylinky a olivový olej spolu rozmixujeme. Omáčka nemusí byť úplne jemná.

Servírovanie

Pečené mäso servírujeme s pečenými zemiakmi a cibuľou. Bylinkovú omáčku podávame v miske zvlášť. Namiesto zemiakov a cibule sa ako príloha hodí aj pečivo.

 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať