Pečený bravčový bôčik s ľadovým šalátom, jablkami a orechmi
Suroviny
- 2,5 kg bravčového bôčika s kosťou a kožou
- 1 lyžica zázvoru
- 6 strúčikov cesnaku
- 4 lyžice kremžskej horčice Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžička celej rasce Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 l jablkového džúsu Solevita
- 2 hrsti orechov mix Alesto
- 2 jablká
- šťava z 1 citróna
- 3 biele papriky
- 2 štipľavé papričky
- ½ ľadového šalátu
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť čerstvej mäty
Servírovanie
- 200 g kyslej smotany Pilos
Potrebujeme
plech
POSTUP
Bôčik na koži narežeme. Preložíme na plech. Osolíme, okoreníme a potrieme marinádou, ktorú si pripravíme z nasekaného zázvoru, cesnaku, kremžskej horčice, oleja, rasce, soli a korenia.
Polejeme džúsom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 120 minút.
Počas celej doby pečenia podlievame výpekom a podľa potreby prilejeme džús.
Orechy opečieme na suchej panvici.
V mise zmiešame jablká nakrájané na pásiky, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme na pásiky nakrájanú papriku, štipľavé papričky bez semienok, ľadový šalát a lahôdkovú cibuľku. Polejeme citrónovou šťavou, ochutíme olejom, soľou a korením. Na záver primiešame nasekanú mätu.
Servírovanie
Porciu pečeného bôčika podávame so šalátom, posypeme orechmi a ochutíme lyžicou kyslej smotany.