0
1
Pečený bravčový bôčik s ľadovým šalátom, jablkami a orechmi

Pečený bravčový bôčik s ľadovým šalátom, jablkami a orechmi

4 h 10 m
8 porcií

Suroviny

  • 2,5 kg bravčového bôčika s kosťou a kožou
  • 1 lyžica zázvoru
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 4 lyžice kremžskej horčice Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 l jablkového džúsu Solevita
  • 2 hrsti orechov mix Alesto
  • 2 jablká
  • šťava z 1 citróna
  • 3 biele papriky
  • 2 štipľavé papričky
  • ½ ľadového šalátu
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 hrsť čerstvej mäty


Servírovanie

  • 200 g kyslej smotany Pilos

Potrebujeme

plech


POSTUP

Bôčik na koži narežeme. Preložíme na plech. Osolíme, okoreníme a potrieme marinádou, ktorú si pripravíme z nasekaného zázvoru, cesnaku, kremžskej horčice, oleja, rasce, soli a korenia.

Polejeme džúsom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 120 minút.

Počas celej doby pečenia podlievame výpekom a podľa potreby prilejeme džús.

Orechy opečieme na suchej panvici.

V mise zmiešame jablká nakrájané na pásiky, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme na pásiky nakrájanú papriku, štipľavé papričky bez semienok, ľadový šalát a lahôdkovú cibuľku. Polejeme citrónovou šťavou, ochutíme olejom, soľou a korením. Na záver primiešame nasekanú mätu.

Servírovanie

Porciu pečeného bôčika podávame so šalátom, posypeme orechmi a ochutíme lyžicou kyslej smotany.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať