Perníkové cake pops
Suroviny
Perník
- 160 g polohrubej múky Belbake
- 180 g kryštálového cukru Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 15 g perníkového korenia Kania
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
- 100 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 100 ml mlieka Pilos
- 3 vajcia
Ešte budeme potrebovať
- 100 g mletých pekanových orechov Alesto
- práškový cukor Belbake
Krém
- 200 g mliečnej čokolády Fin Carré
- 50 g masla Pilos
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
- 200 g mliečnej čokolády Fin Carré
Ozdoba
- cukrové a orechové posypy Belbake
Potrebujeme
- formu na pečenie s rozmermi 25 x 21 cm, papier na pečenie, špajdle alebo slamky
POSTUP
Perník
V mise zmiešame všetky sypké prísady a nakypríme ich metličkou. V druhej mise zmiešame tekuté prísady, ktoré prilejeme k sypkým a všetko spolu premiešame. Cestom naplníme formu vystlanú papierom na pečenie, povrch zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 20 – 30 minút.
Upečené vychladnuté cesto rukami najemno rozdrvíme v miske.
Krém
Mliečnu čokoládu nalámeme v miske na menšie kúsky, pridáme maslo a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Zmes necháme minútu postáť a potom ju rozmiešame dohladka.
Do misky s nalámaným cestom prisypeme mleté pekanové orechy, zalejeme krémom a všetko spolu premiešame. Z cesta tvarujeme guľôčky, ktoré necháme stuhnúť približne 60 minút v mrazničke.
Tip: Aby sa nám cesto nelepilo na ruky, posypeme si ich trochou práškového cukru.
Kým guľôčky tuhnú pripravíme polevu z mliečnej aj horkej čokolády, ktoré roztopíme vo vodnom kúpeli. Čokolády prelejeme do menších misiek.
Stuhnuté guľôčky napichneme sa špajdle alebo slamky, namočíme do polevy a obalíme v cukrových alebo orieškových posypoch.