3
12
Pistáciová torta s figami a čučoriedkami

Pistáciová torta s figami a čučoriedkami

1 h 15 m
16 porcií

Korpus

  • 9 vajíčok
  • 1 lyžička soli Belbake
  • 300 g kryštálového cukru Belbake
  • 130 g slnečnicového oleja Vita D´or
  • 220 g hladkej múky Belbake
  • 140 g najemno mletých pistácií Alesto

 

Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carjé
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 g smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 250 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos

 

Ešte budeme potrebovať

  • 200 g čučoriedkového džemu Maribel
  • 125 g čerstvých čučoriedok
  • 5 čerstvých fíg

 

Na ozdobenie

  • 125 g čerstvých čučoriedok
  • 5 čerstvých fíg
  • 30 g najemno mletých pistácií Alesto

POSTUP

POTREBUJEME

 

  • sekací mixér robot s nadstavcom metlička
  • stierku
  • 2 okrúhle formy na pečenie s vyberateľným dnom (priemer 20 cm)
  • cukrársku mriežku na chladenie
  • misku na vodný kúpeľ

ČAS TUHNUTIA 

  • ideálne cez noc

 

Korpus

Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Postupne zapracujeme cukor. Šľaháme približne 7 minút, pokým vznikne tuhý lesklý sneh. Potom opatrne na nízkych otáčkach zašľaháme olej a žĺtka. Na záver už len rušne primiešame preosiatu múku s najemno pomletými orieškami. Cesto rovnomerne nalejeme do dvoch olejom vymazaných a múkou vysypaných foriem. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 45 minút. Upečené korpusy necháme 10 minút vychladnúť, potom uvoľníme z formy a preložíme na cukrársku mriežku. Vychladnuté korpusy vodorovne prerežeme tak, aby nám vznikli 4 rovnako veľké pláty.

 

Krém

Čokoládu nalámanú na malé kúsky necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Ostatné suroviny vyšľaháme spolu do  tuha. Prilejeme roztopenú vlažnú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Na spodný korpus nanesieme vrstvu čučoriedkového džemu a krému.  Doň poukladáme ovocie nakrájané na menšie kúsky. Postup zopakujeme a ukončíme posledných korpusom. Tortu potrieme zvyšným krémom, spodnú časť ešte posypeme  mletými pistáciami a takto pripravenú necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme ovocím.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. október 2022, 00:52

    Dobrý deň smiem sa spýtať či mam korpusy prekročiť na polovicu a vzniknú mi 4 alebo kazdy prerezať na 4 ?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. október 2022, 09:27

      Dobrý deň, ideálne prerezať oba korpusy na polovicu. Môžete aj na viacero, ale potom hrozí riziko, že budú pláty príliš tenké a rozlomia sa. Preto odporúčame rozrezanie na polovice. 😊 Veríme, že sa torta podarí. Prajeme pekný deň. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. október 2020, 12:20

    Chuťovo neprekonateľná torta !!! Mňam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. september 2019, 01:00

    Nejde spustiť video

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      10. september 2019, 17:04

      Dobrý deň, uvedený recept je bez videoreceptu. Prajeme Vám pekný deň.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať