2
5
Pistáciové nanuky v bielej čokoláde

Pistáciové nanuky v bielej čokoláde

1 h 0 m
8 porcií

Suroviny

  • 250 g mascarpone Milbona
  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
  • 130 g najemno pomletých pistácií Alesto
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 200 g mrazených malín


Poleva

  • 300 g bielej čokolády Fin Carré
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Ozdoba

  • 50 g pistácií Alesto
  • 30 g mrazom sušených jahôd

Potrebujeme

  • ručný šľahač, cukrárske vrecko bez špičky, formičky na nanuky, paličky na nanuky

POSTUP

Mascarpone, tvaroh, smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko vyšľaháme dopolotuha. Prisypeme najemno pomleté pistácie a prilejeme roztopenú bielu čokoládu. Zmes opäť prešľaháme a prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.

Do polovice silikónových foriem dáme smotanovú zmes, pridáme maliny a do formy vložíme paličky. Prikryjeme ďalšou vrstvou krému a necháme zamraziť v mrazničke ideálne do ďalšieho dňa.

Bielu čokoládu so smotanou na šľahanie roztopíme vo vodnom kúpeli. Polevu prelejeme do pohára.

Nanuky vyberieme z formy a ihneď namáčame do polevy.

Na záver ich posypeme rozdrvenými pistáciami alebo mrazom sušenými jahodami.