Pistáciové nanuky v bielej čokoláde
Suroviny
- 250 g mascarpone Milbona
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
- 130 g najemno pomletých pistácií Alesto
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 200 g mrazených malín
Poleva
- 300 g bielej čokolády Fin Carré
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ozdoba
- 50 g pistácií Alesto
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
- ručný šľahač, cukrárske vrecko bez špičky, formičky na nanuky, paličky na nanuky
POSTUP
Mascarpone, tvaroh, smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko vyšľaháme dopolotuha. Prisypeme najemno pomleté pistácie a prilejeme roztopenú bielu čokoládu. Zmes opäť prešľaháme a prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Do polovice silikónových foriem dáme smotanovú zmes, pridáme maliny a do formy vložíme paličky. Prikryjeme ďalšou vrstvou krému a necháme zamraziť v mrazničke ideálne do ďalšieho dňa.
Bielu čokoládu so smotanou na šľahanie roztopíme vo vodnom kúpeli. Polevu prelejeme do pohára.
Nanuky vyberieme z formy a ihneď namáčame do polevy.
Na záver ich posypeme rozdrvenými pistáciami alebo mrazom sušenými jahodami.