Pizza burger
Suroviny
Cesto
- 15 g čerstvého droždia
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 300 ml teplej vody
- 350 g hladkej múky Belbake
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
Paradajkový základ
- 420 ml krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
- 1 lyžica sušeného oregana Kania
- 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- štipka kryštálového cukru Belbake
Obloha
- 400 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 štipľavé papričky
- 200 g syra ementál v celku Milbona
- štipka oregana Kania
- 1 červená cibuľa
- 2 paradajky
- 1 hrsť šalátu mix
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, strúhadlo, valček, veľký plech
POSTUP
Cesto
Droždie rozmrvíme do misky, prisypeme cukor, zalejeme vodou a premiešame. Kvások necháme približne 5 minút napučať.
Múku nasypeme do misy, prilejeme kvások, osolíme a pokvapkáme olejom. Ručne alebo mixérom vymiesime hladké cesto, ktoré je elastické a odliepa sa od stien misky.
Tip: Podľa potreby môžeme pridať múku alebo vodu.
Z cesta vypracujeme bochník, ktorý vrátime späť do misky, posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi polhodinu.
Vykysnutý ho preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vyformujeme bochník, ktorý ešte necháme pod utierkou 7 minút kysnúť.
Paradajkový základ
Všetky suroviny spolu zmiešame.
Obloha
Mäso ochutíme soľou, korením a nastrúhaným strúčikom cesnaku. Pridáme olej a jednu na jemno nasekanú papričku, ktorú sme zbavili jadierok. Z mäsa vytvarujeme tenké placky s priemerom cca 20 cm.
Tip: Placky musia byť tenké a veľké, aby po upečení nezostali surové a pretože sa počas pečenia scvrknú.
Bochníky cesta vyvaľkáme a ponaťahujeme do tvaru kruhu s priemerom 20 cm. Na plech uložíme dva kruhy cesta. Jeden potrieme paradajkovým základom a na základ uložíme plát mäsa. Druhý posypeme nahrubo strúhaným ementálom a štipkou oregana. Pečieme v rúre vyhriatej na najvyššiu teplotu, pri 250 °C približne 8 minút (podľa hrúbky cesta).
Medzitým cibuľu, paradajky a štipľavú papričku nakrájame na tenké plátky.
Servírovanie
Na čerstvo upečenú pizzu s paradajkovým základom a mäsom uložíme cibuľu, paradajky, papričku a šalát. Prikryjeme syrovou pizzou a prekrojíme na polovicu.