0
11
Pizza burger

Pizza burger

1 h 30 m
2 porcie

Suroviny

Cesto

  • 15 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
  • 300 ml teplej vody
  • 350 g hladkej múky Belbake
  • soľ Kania
  • olivový olej Primadonna


Paradajkový základ

  • 420 ml krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
  • 1 lyžica sušeného oregana Kania
  • 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • štipka kryštálového cukru Belbake


Obloha

  • 400 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 štipľavé papričky
  • 200 g syra ementál v celku Milbona
  • štipka oregana Kania
  • 1 červená cibuľa
  • 2 paradajky
  • 1 hrsť šalátu mix

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom hák, strúhadlo, valček, veľký plech

POSTUP

Cesto

Droždie rozmrvíme do misky, prisypeme cukor, zalejeme vodou a premiešame. Kvások necháme približne 5 minút napučať.

Múku nasypeme do misy, prilejeme kvások, osolíme a pokvapkáme olejom. Ručne alebo mixérom vymiesime hladké cesto, ktoré je elastické a odliepa sa od stien misky.

Tip: Podľa potreby môžeme pridať múku alebo vodu.

Z cesta vypracujeme bochník, ktorý vrátime späť do misky, posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi polhodinu.

Vykysnutý ho preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vyformujeme bochník, ktorý ešte necháme pod utierkou 7 minút kysnúť. 

Paradajkový základ

Všetky suroviny spolu zmiešame.

Obloha

Mäso ochutíme soľou, korením a nastrúhaným strúčikom cesnaku. Pridáme olej a jednu na jemno nasekanú papričku, ktorú sme zbavili jadierok. Z mäsa vytvarujeme tenké placky s priemerom cca 20 cm.

Tip: Placky musia byť tenké a veľké, aby po upečení nezostali surové a pretože sa počas pečenia scvrknú. 

Bochníky cesta vyvaľkáme a ponaťahujeme do tvaru kruhu s priemerom 20 cm. Na plech uložíme dva kruhy cesta. Jeden potrieme paradajkovým základom a na základ uložíme plát mäsa. Druhý posypeme nahrubo strúhaným ementálom a štipkou oregana. Pečieme v rúre vyhriatej na najvyššiu teplotu, pri 250 °C približne 8 minút (podľa hrúbky cesta).

Medzitým cibuľu, paradajky a štipľavú papričku nakrájame na tenké plátky.

Servírovanie

Na čerstvo upečenú pizzu s paradajkovým základom a mäsom uložíme cibuľu, paradajky, papričku a šalát. Prikryjeme syrovou pizzou a prekrojíme na polovicu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať