Rump steak s krémovým petržlenovým rizotom
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 200 g ryže Arborio Italiamo
- soľ Kania
- 50 ml bieleho suchého vína
- 600 ml slepačieho vývaru
- 100 g čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu
- 4 rump steaky
- čierne mleté korenie Kania
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- 1 vetvička čerstvého tymianu
- 3 lyžice masla Pilos
- 50 g parmezánu Italiamo
- chilli korenie
- 2 lyžice smaženej cibuľky
Potrebujeme
- strúhadlo, grilovaciu panvicu
POSTUP
V rozohriatej panvici s olejom orestujeme najemno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme suchú ryžu, krátko opražíme, osolíme a podlejeme bielym vínom. Necháme odpariť a postupne pridáme vývar. Varíme približne 20 minút a podľa potreby podlejeme a premiešame. Petržlenovú vňať blanšírujeme (asi 1 minútu varíme vo vriacej vode) a vyberieme. Následne ju s trochou vývaru rozmixujeme dohladka.
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na rozpálenej grilovacej panvici. Grilujeme asi 3 minúty z každej strany. Hneď ako mäso otočíme, pridáme rozmarín, tymian a trochu masla. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.
Na konci do rizota vmiešame pripravené petržlenové pyré, 2 lyžice studeného masla a necháme variť. Do hotového rizota vmiešame nastrúhaný parmezán, prikryjeme a necháme asi 2 minúty odpočinúť.
Servírovanie
Porciu rizota servírujeme s plátkami nakrájaného steaku. Dochutíme soľou, korením a sušeným chilli. Dozdobíme smaženou cibuľkou a lístkami petržlenovej vňate.