0
0
Rump steak s krémovým petržlenovým rizotom

Rump steak s krémovým petržlenovým rizotom

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 200 g ryže Arborio Italiamo
  • soľ Kania
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • 600 ml slepačieho vývaru
  • 100 g čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu
  • 4 rump steaky
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 1 vetvička čerstvého tymianu
  • 3 lyžice masla Pilos
  • 50 g parmezánu Italiamo
  • chilli korenie
  • 2 lyžice smaženej cibuľky

Potrebujeme

  • strúhadlo, grilovaciu panvicu

POSTUP

V rozohriatej panvici s olejom orestujeme najemno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme suchú ryžu, krátko opražíme, osolíme a podlejeme bielym vínom. Necháme odpariť a postupne pridáme vývar. Varíme približne 20 minút a podľa potreby podlejeme a premiešame. Petržlenovú vňať blanšírujeme (asi 1 minútu varíme vo vriacej vode) a vyberieme. Následne ju s trochou vývaru rozmixujeme dohladka.

Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na rozpálenej grilovacej panvici. Grilujeme asi 3 minúty z každej strany. Hneď ako mäso otočíme, pridáme rozmarín, tymian a trochu masla. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.         

Na konci do rizota vmiešame pripravené petržlenové pyré, 2 lyžice studeného masla  a necháme variť. Do hotového rizota vmiešame nastrúhaný parmezán, prikryjeme a necháme asi 2 minúty odpočinúť.

Servírovanie

Porciu rizota servírujeme s plátkami nakrájaného steaku. Dochutíme soľou, korením a sušeným chilli. Dozdobíme smaženou cibuľkou a lístkami petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať