Plnené kuracie prsia kozím syrom a sušenými paradajkami
- 4 kuracie prsia
- 100 g mäkkého kozieho syra Chêne d´argent
- 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
- čerstvá bazalka
- rastlinný olej Promienna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 400 g zemiakov
- 100 g póru
- 100 ml mlieka Pilos
- extra panenský olivový olej Primadonna
- cherry paradajky
Postup
Potrebujeme
- špajdle alebo špáradlá
- zapekaciu misu
- sitko
- pučidlo na zemiaky
Kuracie prsia očistíme a narežeme v hrubšej hornej časti tak, aby vznikli kapsy. Naplníme ich kozím syrom, sušenými paradajkami a lístkami bazalky. Dobre ich uzatvoríme pomocou špáradiel alebo špajdlí. Ochutíme soľou, čiernym korením a opečieme po oboch stranách na rozpálenej panvici s rastlinným olejom. Na panvicu môžeme pridať aj stonky bazalky. Keď sú prsia opečené dozlatista, preložíme ich aj s výpekom do zapekacej misy a dopekáme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 8 – 10 minút.
Umyté a očistené zemiaky nakrájame na kocky. Uvaríme ich vo vriacej osolenej vode domäkka.
Scedíme, preložíme späť do hrnca a roztlačíme. Pridáme k nim pór nakrájaný na tenké rezance (iba jemnejšiu vnútornú časť) a zamiešame. Prilejeme mlieko, olivový olej, osolíme a na záver pridáme nakrájané lístky bazalky.
Na menšej panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, na ktorom orestujeme cherry paradajky nakrájané na polovice. Osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Z upečených kuracích pŕs odstránime špajdle alebo špáradlá a rozkrojíme ich. Podávame s roztlačenými zemiakmi a opečenými cherry paradajkami. Na záver môžeme jedlo dozdobiť lístkami bazalky.