Filety zo zubáča s cuketou a hlivou
Suroviny
- 1 cuketa
- 200 g hlivy ustricovej
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- ½ zväzku lahôdkovej cibuľky
- čerstvá bazalka
- čerstvá petržlenová vňať
- 350 g filiet zo zubáča
- 50 g masla Pilos
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Cuketu nakrájame na hranolčeky. Hlivu natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nasekáme na plátky. Zo štipľavej papričky odstránime semienka a nakrájame ju tenké pásiky.
Cuketu orestujeme na rozpálenej panvici s olejom. Po chvíli prihodíme hlivu a cesnak spolu so štipľavou papričkou. Ochutíme soľou a korením a ďalej restujeme. Pridáme lahôdkovú cibuľku nakrájanú nadrobno. Na záver prisypeme nadrobno nakrájané bylinky.
Filety osolíme, okoreníme a orestujeme ich v panvici na oleji dozlatista. Pridáme maslo, pokvapkáme šťavou z citróna a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme cuketu s hlivou, pridáme filety zo zubáča a ozdobíme lístkami petržlenovej vňate alebo bazalky.