Polievka z bravčového mäsa so zeleninou a šampiňónmi
Suroviny
- 500 g bravčového pliecka bez kosti
- 3 mrkvy
- 4 petržleny
- 5 stoniek stonkového zeleru
- soľ Kania
- 6 guľôčok nového korenia
- 6 guľôčok celého čierneho korenia
- 4 bobkové listy Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- čierne mleté korenie Kania
- 250 g hnedých šampiňónov
- 300 g zemiakov
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
Bravčové mäso očistíme a dáme variť do hrnca so studenou vodou. Pridáme očistené mrkvy, petržleny aj stonkový zeler. Osolíme, prihodíme nové korenie, celé čierne korenie a bobkové listy. Zakryjeme pokrievkou a varíme približne 120 minút, kým mäso zmäkne. Po 30 minútach varenia vyberieme zeleninu, preložíme ju do misky a necháme vychladnúť.
Na panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou a korením. Šampiňóny aj zemiaky nakrájame na menšie kúsky.
Zemiaky prihodíme do hrnca k mäsu a varíme domäkka. Šampiňóny dáme k základu do panvice a orestujeme. Základ pridáme do hrnca spolu s nakrájanou uvarenou zeleninou. Mäso vyberieme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme opäť do hrnca.
Servírovanie
Polievku servírujeme v hlbokom tanieri posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.