1
12
Polievka z bravčového mäsa so zeleninou a šampiňónmi

Polievka z bravčového mäsa so zeleninou a šampiňónmi

2 h 0 m
8 porcií

Suroviny

  • 500 g bravčového pliecka bez kosti
  • 3 mrkvy
  • 4 petržleny
  • 5 stoniek stonkového zeleru
  • soľ Kania
  • 6 guľôčok nového korenia
  • 6 guľôčok celého čierneho korenia
  • 4 bobkové listy Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čierne mleté korenie Kania
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 300 g zemiakov


Servírovanie

  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

hrniec, panvicu


POSTUP

Bravčové mäso očistíme a dáme variť do hrnca so studenou vodou. Pridáme očistené mrkvy, petržleny aj stonkový zeler. Osolíme, prihodíme nové korenie, celé čierne korenie a bobkové listy. Zakryjeme pokrievkou a varíme približne 120 minút, kým mäso zmäkne. Po 30 minútach varenia vyberieme zeleninu, preložíme ju do misky a necháme vychladnúť.

Na panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou a korením. Šampiňóny aj zemiaky nakrájame na menšie kúsky.

Zemiaky prihodíme do hrnca k mäsu a varíme domäkka. Šampiňóny dáme k základu do panvice a orestujeme. Základ pridáme do hrnca spolu s nakrájanou uvarenou zeleninou. Mäso vyberieme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme opäť do hrnca.


Servírovanie

Polievku servírujeme v hlbokom tanieri posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať