Polievka z bravčového pliecka s kelom a hubami
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 3 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 bobkové listy Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g anglickej slaniny Pikok
- 500 g bravčového pliecka
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- 2 l zeleninového vývaru
- 125 g hnedých šampiňónov
- ½ hlávky kelu
- 50 g masla Pilos
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme bobkové listy, ochutíme soľou a korením, prihodíme na malé kocky nakrájanú slaninu a bravčové pliecko. Premiešame a restujeme, kým sa mäso zatiahne. Osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a ďalej restujeme. Prilejeme 1 liter zeleninového vývaru a varíme približne 30 minút. Po 30 minútach prilejeme opäť vývar a prihodíme šampiňóny nakrájané na štvrtiny a kel na pásiky. Podľa potreby osolíme, okoreníme, premiešame a ďalej varíme. Pred koncom do polievky pridáme maslo a nasekanú petržlenovú vňať.