0
2
Pražma v rúre so zemiakmi a feniklom

Pražma v rúre so zemiakmi a feniklom

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 200 g varených zemiakov
  • 200 g fenikla
  • soľ Kania
  • 1 hrsť čiernych olív Baresa
  • 4 vypitvané pražmy
  • čerstvý rozmarín
  • 1 červená cibuľa
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 120 ml olivového oleja Primadonna
  • 1 lyžica nasekanej štipľavej papričky
  • 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • čierne mleté korenie Kania
  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

  • zapekaciu misu, tyčový mixér

POSTUP

Zemiaky očistíme, nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky a predvaríme dopolomäkka.

Fenikel očistíme, nakrájame na plátky a krátko varíme v osolenej vode. Olivy precedíme a prekrojíme na polovice.

Ryby očistíme, osolíme z obidvoch strán aj z vnútra a naplníme rozmarínom.

Do zapekacej misy uložíme predvarené zemiaky, fenikel, olivy, pásiky cibule a 10 neočistených strúčikov cesnaku. Následne osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a ochutíme rozmarínom. Na vrch zemiakov uložíme ryby. Pokvapkáme 20 ml oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút na horkovzduch.

2 strúčiky cesnaku olúpme, z papričiek odstránime semiačka a nakrájame na menšie kúsky.

Cesnak, petržlenovú vňať, papričky, citrónovú šťavu, soľ, korenie a 100 ml oleja rozmixujeme na dresing.

Servírovanie

Pečenú pražmu so zemiakmi a feniklom servírujeme priamo v zapekacej mise spolu s miskou dresingu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať