Pražma v rúre so zemiakmi a feniklom
Suroviny
- 200 g varených zemiakov
- 200 g fenikla
- soľ Kania
- 1 hrsť čiernych olív Baresa
- 4 vypitvané pražmy
- čerstvý rozmarín
- 1 červená cibuľa
- 12 strúčikov cesnaku
- 100 ml suchého bieleho vína
- 120 ml olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica nasekanej štipľavej papričky
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- čierne mleté korenie Kania
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- zapekaciu misu, tyčový mixér
POSTUP
Zemiaky očistíme, nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky a predvaríme dopolomäkka.
Fenikel očistíme, nakrájame na plátky a krátko varíme v osolenej vode. Olivy precedíme a prekrojíme na polovice.
Ryby očistíme, osolíme z obidvoch strán aj z vnútra a naplníme rozmarínom.
Do zapekacej misy uložíme predvarené zemiaky, fenikel, olivy, pásiky cibule a 10 neočistených strúčikov cesnaku. Následne osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a ochutíme rozmarínom. Na vrch zemiakov uložíme ryby. Pokvapkáme 20 ml oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút na horkovzduch.
2 strúčiky cesnaku olúpme, z papričiek odstránime semiačka a nakrájame na menšie kúsky.
Cesnak, petržlenovú vňať, papričky, citrónovú šťavu, soľ, korenie a 100 ml oleja rozmixujeme na dresing.
Servírovanie
Pečenú pražmu so zemiakmi a feniklom servírujeme priamo v zapekacej mise spolu s miskou dresingu.