Restovaná bravčová pečeň s horčicovou omáčkou, bulgurom a quinoou
Suroviny
Príloha
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 30 g petržlenu
- 30 g mrkvy
- 40 g zeleru
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 400 g zmesi predvarenej quinoy a bulguru Golden Sun
- 200 ml bravčového/hydinového vývaru
- čerstvá petržlenová vňať
Pečeň
- 600 g bravčovej pečene
- hladká múka Belbake
- 50 g prepusteného masla
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 šalotky
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice Kania
- 2 lyžice jablčného octu
- 200 ml bravčového/hydinového vývaru na podliatie
Viedenská cibuľka
- 1 cibuľa
- hladká múka Belbake na obalenie
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- rastlinný olej Vita D´or na smaženie
POSTUP
Príloha
V hrnci roztopíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a koreňovú zeleninu (petržlen, mrkvu a zeler). Krátko orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme zmes bulguru s quinoou. Privedieme k varu, stiahneme na malý plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút dôjsť, aby zelenina ostala chrumkavá. Nakoniec prihodíme dve lyžice nasekanej petržlenovej vňate.
Pečeň
Očistenú pečeň okoreníme, zľahka pomúčime a prudko opečieme v rozohriatom prepustenom masle približne 1 minútu z každej strany.
Tip: Pozri ako si pripraviť prepustené maslo.
Vyberieme z panvice a vo výpeku s lyžicou masla orestujeme najemno nakrájané šalotky dozlatista. Ochutíme horčicou a octom, ktorý necháme vyvariť. Zalejeme vývarom, krátko povaríme a pečeň vložíme späť do omáčky, kde na miernom plameni dusíme domäkka asi 4 minúty. Dávame pozor, aby nebola prevarená. Pred koncom omáčku osolíme a primiešame do nej lyžicu masla.
Viedenská cibuľka
Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky a dozlatista usmažíme v rozohriatom oleji.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme porciu zeleninovej zmesi s bulgurom, na ktorú položíme pečeň a prelejeme horčicovou omáčkou. Dozdobíme viedenskou cibuľkou a hrsťou petržlenovej vňate.