0
2
Restovaná bravčová pečeň s horčicovou omáčkou, bulgurom a quinoou

Restovaná bravčová pečeň s horčicovou omáčkou, bulgurom a quinoou

30 min
4 porcie

Suroviny

Príloha

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 30 g petržlenu
  • 30 g mrkvy
  • 40 g zeleru
  • soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • 400 g zmesi predvarenej quinoy a bulguru Golden Sun
  • 200 ml bravčového/hydinového vývaru
  • čerstvá petržlenová vňať


Pečeň

  • 600 g bravčovej pečene
  • hladká múka Belbake
  • 50 g prepusteného masla
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 šalotky
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Kania
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 200 ml bravčového/hydinového vývaru na podliatie

   

Viedenská cibuľka

  • 1 cibuľa
  • hladká múka Belbake na obalenie
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • rastlinný olej Vita D´or na smaženie

POSTUP

Príloha

V hrnci roztopíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a koreňovú zeleninu (petržlen, mrkvu a zeler). Krátko orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme zmes bulguru s quinoou. Privedieme k varu, stiahneme na malý plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút dôjsť, aby zelenina ostala chrumkavá. Nakoniec prihodíme dve lyžice nasekanej petržlenovej vňate.

Pečeň

Očistenú pečeň okoreníme, zľahka pomúčime a prudko opečieme v rozohriatom prepustenom masle približne 1 minútu z každej strany.

Tip: Pozri ako si pripraviť prepustené maslo.

Vyberieme z panvice a vo výpeku s lyžicou masla orestujeme najemno nakrájané šalotky dozlatista. Ochutíme horčicou a octom, ktorý necháme vyvariť. Zalejeme vývarom, krátko povaríme a pečeň vložíme späť do omáčky, kde na miernom plameni dusíme domäkka asi 4 minúty. Dávame pozor, aby nebola prevarená. Pred koncom omáčku osolíme a primiešame do nej lyžicu masla.

Viedenská cibuľka

Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky a dozlatista usmažíme v rozohriatom oleji.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme porciu zeleninovej zmesi s bulgurom, na ktorú položíme pečeň a prelejeme horčicovou omáčkou. Dozdobíme viedenskou cibuľkou a hrsťou petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať