Kokosovo-mrkvová polievka s karí
- 50 g strúhaného kokosu Belbake
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 30 g zázvoru
- 2 lyžice sezamového oleja Vitasia alebo rastlinného oleja Promienna
- 300 g mrkvy
- 2 lyžičky medu Confeira
- 1 lyžička karí korenia Mikado
- 800 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
- 200 ml kokosového mlieka Vitasia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá petržlenová vňať alebo koriander
Potrebujeme
- tyčový mixér
- panvica
Postup
Na suchej panvici orestujeme strúhaný kokos dozlatista. Potom ho preložíme do misky a necháme vychladnúť.
Nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a zázvor orestujeme v rozohriatom hrnci na troche sezamového alebo rastlinného oleja. Všetko spolu restujeme približne 30 sekúnd, kým nie sú suroviny zlatohnedé. Potom pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska. Ochutíme medom, karí korením a za stáleho miešania ďalej restujeme. Podlejeme vývarom a varíme na miernom plameni približne 30 minút. Keď je mrkva mäkká stiahneme z ohňa, pridáme kokosové mlieko, orestovaný kokos a rozmixujeme na hladký krém. Na záver ochutíme soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Polievku servírujeme ozdobenú nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Video, ako očistiť zázvor nájdete na stránke kuchynalidla.sk v sekcií Triky.