0
2
Restovaná fileta zo zubáča na grécky spôsob

Restovaná fileta zo zubáča na grécky spôsob

30 min
2 porcie

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 1 cuketa
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
  • 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • 50 g balkánskeho syra Pilos
  • čerstvá bazalka
  • 350 g filiet zubáča
  • šťava z ½ citróna


Servírovanie

  • 100 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • čerstvá bazalka

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme na kocky nakrájanú cuketu. Ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a prekrojené cherry paradajky. Prihodíme natrhané olivy, opäť osolíme a okoreníme, premiešame a ďalej restujeme. Pridáme plátky cesnaku a rozmarín. Pred koncom prihodíme nadrobno nalámaný balkánsky syr a nasekanú bazalku.

Na druhej panvici s olejom orestujeme na koži narezané, osolené a okorenené filety. Opekáme najskôr kožou nadol, kým bude koža chrumkavá. Následne pretočíme a opäť opekáme aj z druhej strany. Na záver rybu pokvapkáme šťavou z ½ citróna.


Servírovanie

Grilovanú zeleninu servírujeme s restovaným zubáčom. Prelejeme jogurtom a ozdobíme lístkami bazalky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať