Restovaná fileta zo zubáča na grécky spôsob
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cuketa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 červená cibuľa
- 100 g cherry paradajok
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- 50 g balkánskeho syra Pilos
- čerstvá bazalka
- 350 g filiet zubáča
- šťava z ½ citróna
Servírovanie
- 100 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme na kocky nakrájanú cuketu. Ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a prekrojené cherry paradajky. Prihodíme natrhané olivy, opäť osolíme a okoreníme, premiešame a ďalej restujeme. Pridáme plátky cesnaku a rozmarín. Pred koncom prihodíme nadrobno nalámaný balkánsky syr a nasekanú bazalku.
Na druhej panvici s olejom orestujeme na koži narezané, osolené a okorenené filety. Opekáme najskôr kožou nadol, kým bude koža chrumkavá. Následne pretočíme a opäť opekáme aj z druhej strany. Na záver rybu pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Servírovanie
Grilovanú zeleninu servírujeme s restovaným zubáčom. Prelejeme jogurtom a ozdobíme lístkami bazalky.