Rýchle brownies v panvičke so zmrzlinou
Dnešný hosť, Pavol Plevčík, vám ukáže, že variť a piecť môže naozaj každý. Brownies rýchlo a chutne, a to aj počas grilovacej sezóny. Pripravte si ich v panvičke s vanilkovou zmrzlinou spolu s Veronikou.
Suroviny
- 85 g hladkej múky Belbake
- 80 g trstinového cukru Belbake
- 110 g kryštálového cukru Belbake
- ½ lyžičky soli Kania
- 25 g kakaa Belbake
- 115 g masla Pilos
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
- 2 vajcia
- 50 g vlašských orechov Alesto
- vanilková zmrzlina Bon Gelati
Potrebujeme
- dve malé liatinové panvičky alebo inú nádobu vhodnú na gril či okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm, naberačku na zmrzlinu
POSTUP
Múku, oba cukry, soľ a kakao zmiešame a metličkou nakypríme.
Tip: Ak chceme pripraviť bezlepkové brownies, múku nahradíme mletými mandľami alebo inými orechmi.
Do horúceho roztopeného masla pridáme polovicu nalámanej čokolády, necháme minútu postáť a rozmiešame dohladka. Zmes primiešame k sypkým surovinám a pridáme aj vajcia.
Druhú polovicu čokolády a orechy nasekáme nahrubo. Časť odložíme na záverečnú posýpku a zvyšok pridáme do vymiešaného hladkého cesta.
Cestom naplníme panvičky alebo inú nádobu vhodnú na gril. Povrch posypeme odloženými orechmi a čokoládou. Grilujeme v zatvorenom grile pri teplote 180 °C približne 20 – 30 minút.
Tip: Cestom môžeme naplniť aj tortovú formu a brownies piecť v rúre.
Servírovanie
Upečené mierne vychladnuté brownies podávame s kopčekom zmrzliny.