
Šalát na francúzsky spôsob
Suroviny
Šalát
- 1 hlávka ľadového šalátu
- 60 g mladého špenátu
- 1 lahôdková cibuľka
- ⅓ uhorky
- 250 g cherry paradajok (mix farieb)
Dresing
- 150 g bieleho jogurtu Pilos
- 2 lyžice majonézy Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- šťava z ½ citróna
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
Ešte budeme potrebovať
- 100 g slaniny Pikok
- 450 g kuracích prsných rezňov
- krutóny Kania
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Šalát
Umytý a osušený ľadový šalát natrháme do misy, prihodíme mladý špenát, kolieska lahôdkovej cibuľky, uhorky a prekrojené cherry paradajky. Hotový šalát dôkladne premiešame.
Dresing
Jogurt, majonézu, soľ, korenie, citrónovú šťavu, sušenú bazalku a cesnak zmiešame v menšej miske.
Slaninu opražíme dochrumkava na suchej panvici. Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky a opražíme v panvici vo výpeku zo slaniny. Ochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Šalát na francúzsky spôsob posypeme krutónmi, prelejeme dresingom a podávame s kúskami opečenej slaniny a mäsa.