Sedliacka omeleta
Suroviny
- 2 zemiaky
- soľ Kania
- rastlinný olej Vita D´or
- ½ červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 70 g slaniny Pikok
- 100 g klobásy
- 4 vajcia
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- panvicu
POSTUP
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
V panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pretlačený strúčik cesnaku a na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme kolieska klobásy a ďalej restujeme.
V miske rozbijeme 4 vajcia, ochutíme soľou a korením a premiešame.
Do panvice prihodíme zemiaky a na záver prelejeme pripravenými vajcami.
Na miernom ohni chvíľu opäť restujeme.
Servírovanie
Sedliacku omeletu servírujeme posypanú natrhanou petržlenovou vňaťou.