Šopský šalát
Suroviny
Šalát
- 250 g cherry paradajok
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 hrsť čerstvého tymianu
- 1 šalátová uhorka
- 3 farebné papriky
- 1 červená cibuľa
- 250 g syra feta Milbona
- 20 čiernych olív Baresa
Zálievka
- 8 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 1,5 lyžičky vínneho octu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- štipka soli Kania
- štipka mletého čierneho korenia Kania
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
Potrebujeme
- zapekaciu misu alebo menší plech
POSTUP
Šalát
Paradajky vysypeme do zapekacej misy, polejeme olejom a posypeme tymianom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Medzitým zmiešame uhorku a syr nakrájaný na kocky, papriku na menšie kúsky, cibuľu na tenké plátky a čierne olivy na kolieska.
Zálievka
Všetky suroviny zmiešame.
K zeleninovej zmesi primiešame pečené paradajky a zálievku.