Špagety s krevetami a pikantnou krémovou omáčkou
Suroviny
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 štipľavé papričky
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- soľ Kania
- 300 g kreviet
- čierne mleté korenie Kania
- 250 g špagiet Combino
- 50 ml bieleho suchého vína
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 g mladého špenátu
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- panvicu
POSTUP
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Kým sa špagety varia, dáme na rozohriatu panvicu s olejom orestovať nasekaný cesnak, nadrobno nakrájané biele časti lahôdkovej cibuľky aj nasekané štipľavé papričky bez semiačok. Prihodíme krevety a ochutíme soľou a korením. Podlejeme vínom, chvíľu povaríme, a keď sa z vína odparí alkohol, prilejeme smotanu. Ochutíme podľa potreby soľou a korením. Stiahneme z ohňa a prihodíme mladý špenát.
Scedené špagety dáme ku krevetám. Pridáme nahrubo nasekanú bazalku a pokvapkáme šťavou z citróna.
Servírovanie
Špagety s krevetami a pikantnou krémovou omáčkou ozdobíme lístkami bazalky.