Špagety s olivami, papričkami, cherry paradajkami a parmezánom
Suroviny
- 250 g špagiet Combino
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 štipľavé papričky
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 250 g cherry paradajok
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- čierne mleté korenie Kania
- 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
- čerstvá bazalka
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- 50 g parmezánu Milbona
Potrebujeme
panvicu, strúhadlo
POSTUP
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
Štipľavé papričky, strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici s olejom. K základu pridáme prekrojené cherry paradajky a prilejeme olej podľa potreby. Prihodíme nakrájané olivy, ochutíme soľou a korením. Následne pridáme nakrájané sušené paradajky a ďalej restujeme.
Zelené časti lahôdkovej cibuľky a bazalku nakrájame na menšie kúsky.
K základu pridáme maslo, prilejeme víno a restujeme, kým sa z vína odparí alkohol.
Uvarené špagety precedíme, prihodíme k základu do panvice, pridáme pripravenú bazalku a zelené časti lahôdkovej cibuľky. Osolíme, okoreníme a premiešame.
Servírovanie
Porciu špagiet servírujeme v hlbokom tanieri, ktoré na záver posypeme strúhaným parmezánom.