Špenátové cannelloni s paradajkovou omáčkou
Cannelloni
- 200 g hrubej múky Belbake + na pomúčenie
- olivový olej Primadonna
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 400 g mrazeného listového špenátu Chira
- 50 g solených kešu orechov Alesto
- 100 g balkánskeho syra Pilos
Paradajková omáčka
- 4 strúčiky cesnaku
- 400 g krájaných paradajok Freshona
- 1 lyžica čerstvo nasekanej bazalky
Servírovanie
- syr Grana Padano Lovilio na ozdobu
- lístky čerstvej bazalky
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinovú fóliu
- valček alebo stroj na cestoviny
- parný hrniec
- papierovú utierku
Hrubú múku dôkladne zmiešame s 1 lyžicou olivového oleja a vajcami. Preložíme na pracovnú plochu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Medzitým si v panvici s rozpáleným olejom speníme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme rozmrazený alebo čerstvý listový špenát, nasekané kešu orechy a krátko orestujeme. Nakoniec pridáme kúsky nalámaného balkánskeho syra, zohrejeme a necháme na papierovej utierke odkvapkať. Odpočinuté cesto vyvaľkáme valčekom alebo strojom na cestoviny. Cannelloni naplníme špenátovou zmesou a dobre utiahneme. Cestoviny varíme 10 – 12 minút v pare.
Paradajková omáčka
Strúčiky cesnaku nakrájame na plátky, speníme v rozpálenej panvici s olivovým olejom. Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a necháme asi 5 minút prevariť. Tesne pred dokončením pridáme najemno nasekanú bazalku.
Servírovanie
Cestoviny podávame s čerstvou paradajkovou omáčkou, pokvapkané olivovým olejom a ozdobené plátkami syra a lístkami čerstvej bazalky.