0
4
Špenátové cannelloni s paradajkovou omáčkou

Špenátové cannelloni s paradajkovou omáčkou

1 h 0 m
4 porcie

Cannelloni

  • 200 g hrubej múky Castello + na pomúčenie
  • olivový olej Primadonna
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • 400 g mrazeného listového špenátu Chira
  • 50 g solených kešu orechov Alesto
  • 100 g balkánskeho syra Pilos

 

Paradajková omáčka

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 400 g krájaných paradajok Freshona
  • 1 lyžica čerstvo nasekanej bazalky

 

Servírovanie

  • syr Grana Padano Lovilio na ozdobu
  • lístky čerstvej bazalky

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • valček alebo stroj na cestoviny
  • parný hrniec
  • papierovú utierku

 

Hrubú múku dôkladne zmiešame s 1 lyžicou olivového oleja a vajcami. Preložíme na pracovnú plochu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Medzitým si v panvici s rozpáleným olejom speníme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme rozmrazený alebo čerstvý listový špenát, nasekané kešu orechy a krátko orestujeme. Nakoniec pridáme kúsky nalámaného balkánskeho syra, zohrejeme a necháme na papierovej utierke odkvapkať. Odpočinuté cesto  vyvaľkáme valčekom alebo strojom na cestoviny. Cannelloni naplníme špenátovou zmesou a dobre utiahneme. Cestoviny varíme 10 – 12 minút v pare.

 

Paradajková omáčka

Strúčiky cesnaku nakrájame na plátky, speníme v rozpálenej panvici s olivovým olejom. Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a necháme asi 5 minút prevariť. Tesne pred dokončením pridáme najemno nasekanú bazalku.

 

Servírovanie

Cestoviny podávame s čerstvou paradajkovou omáčkou, pokvapkané olivovým olejom a ozdobené plátkami syra a lístkami čerstvej bazalky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info