Domáce rezance s pórom a arašidmi
Suroviny
- 300 g polohrubej múky Belbake (+ na pomúčenie)
- 2 vajcia
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
- 1 červená cibuľa
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 pór
- 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
- 70 g arašidového masla alebo nátierky Mister Choc
- čerstvá petržlenová vňať
- solené pražené arašidy Alesto
Potrebujeme
sitko, valček
POSTUP
Do preosiatej múky zapracujeme najprv vajíčka s lyžičkou soli a potom 80 ml vlažnej vody. Vypracujeme pružné cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou cca 3 mm. Povrch dôkladne pomúčime a pozdĺžne nakrájame na 4 - 5 plátov. Pomúčené pláty, poukladáme na seba a nakrájame na rezance široké 5 mm. Aby sa nezlepili, opäť ich zľahka pomúčime a rozložíme po pracovnej doske. Rezance varíme 7 minút v hlbšom hrnci s vriacou vodou a lyžičkou soli. Precedíme a pokvapkáme olejom.
Vo veľkej panvici s olejom 5 minút opekáme najemno pokrájanú cibuľu. Ochutíme štipkou čierneho korenia, nasekaným cesnakom a miešame ďalšiu minútu. Potom pridáme nadrobno nakrájaný pór a opekáme ešte 5 minút. Prilejeme sójovú omáčku, dôkladne premiešame. Do stredu panvice vložíme arašidové maslo, na miernom plameni krátko opečieme a zalejeme vriacou vodou (min. 200 ml). Primiešame uvarené rezance a nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Porciu domácich rezancov s pórom a arašidmi dochutíme soľou, korením a posypeme arašidmi.
Tip: Domáce rezance môžeme po uvarení použiť ako bežné cestoviny alebo ich uvariť priamo v dokončenej nezahustenej polievke. Ak uprednostňujete hrubšie rezance, predĺžte čas varenia. Výborne chutia aj so sladkou posýpkou.