Šťavnaté hovädzie fašírky s bryndzovým dipom
Suroviny
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 vajce
- 2 lyžice strúhanky Belbake
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- ½ zeleru
- 4 mrkvy
- 4 petržleny
- čerstvý tymian
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 125 g bryndze Slovenskô
- čerstvá pažítka
Potrebujeme
- gril
POSTUP
Mleté mäso osolíme a okoreníme. Pridáme vajce, strúhanku, nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku, cesnak a rozmarín. Dôkladne premiešame a polejeme olejom. Zo zmesi vypracujeme fašírky, ktoré po povrchu pokvapkáme olejom.
Oblanšírovanú koreňovú zeleninu (zeler, mrkvu, petržlen) pokvapkáme olejom, ochutíme soľou, korením a čerstvým tymianom.
Zeleninu aj fašírky grilujeme na rozpálenom grile.
Mäso opekáme približne 8 minút a zeleninu dochrumkava.
Kým sa mäso a zelenina grilujú, pripravíme dip.
V mise zmiešame kyslú smotanu, bryndzu, soľ, korenie a nasekanú pažítku.
Servírovanie
Šťavnaté hovädzie fašírky servírujeme s bryndzovým dipom a grilovanou zeleninou.