Strúhaný kokosový koláč
Tradične netradičný strúhaný kokosový koláč urobí radosť každému. Veronika mala tento týždeň v Kuchyni Lidla hosťa, Luciu Knihovú. Pečenie im išlo ako po masle!
Suroviny
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 125 g práškového cukru Belbake
- 20 g kakaa Belbake
- 20 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 190 g masla Pilos
- 2 žĺtky
Náplň
- 2 žĺtky
- 140 g práškového cukru Belbake
- 500 g jemného tučného tvarohu Pilos
- 20 g Zlatého stebla Belbake
- 180 g strúhaného kokosu Belbake
- 2 bielky
- štipka soli Kania
Poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 30 g masla Pilos
Servírovanie
- 20 g strúhaného kokosu Belbake
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, ručný šľahač, strúhadlo
POSTUP
Cesto
V robote s nadstavcom lopatka vymiešame hladkú múku, práškový cukor, kakao, prášok do pečiva a kocky masla na mrveničku. Pridáme žĺtky a vymiesime kompaktné cesto. Pripravené cesto necháme odležať v chladničke minimálne 60 minút.
Náplň
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme tvaroh, Zlaté steblo a kokos. Opäť premiešame a pridáme hustý sneh vyšľahaný z bielok a štipky soli. Sneh zapracujeme ručne.
Odležané cesto prekrojíme na polovicu a nastrúhame ho nahrubo.
Na dno formy nanesieme nastrúhanú polovicu cesta, prikryjeme náplňou a posypeme druhou polovicou nastrúhaného cesta. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 – 40 minút. Po upečení ho necháme vo forme úplne vychladnúť.
Poleva
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
Polevu nanesieme na vychladnutý koláč, posypeme ho kokosom, nakrájame na rezy a podávame.