
Svieža kiwi torta
Suroviny
Korpus
- 2 vajcia
- štipka soli Kania
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 50 ml vody
- 80 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 130 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Krém
- 500 g polotučného tvarohu Pilos
- 500 g mascarpone Milbona
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- Ešte budeme potrebovať:
- 60 mini kiwi
Poleva
- 2 kiwi
- voda
- 25 g kukuričného škrobu
- 20 ml citrónovej šťavy
- 50 g kryštálového cukru Belbake
Servírovanie
- 12 mini kiwi
Potrebujeme
okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, papier na pečenie, acetátovú fóliu
Postup
Korpus
Vajcia vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom do peny. Prilejeme vodu s olejom a prešľaháme. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto premiešame a korpus prenesieme do formy vystlanej papierom na pečieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Vychladnutý korpus zrežeme a uložíme ho do formy vystlanej acetátovou fóliou.
Krém
Tvaroh vyšľaháme s mascarpone dopolotuha. Prilejeme roztopenú bielu čokoládu a krém prešľaháme. Do krému ručne zapracujeme očistené mini kiwi.
Poleva
2 klasické kiwi ošúpeme a rozmixujeme na pyré. Prilejeme vodu, tak aby sme získali objem 300 ml. Prisypeme kukuričný škrob a cukor. Prilejeme citrónovú šťavu a varíme, kým vznikne hustý puding. Puding necháme úplne vychladnúť. Na korpus nanesieme krém, pridáme polevu a kiwi tortu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Kiwi tortu ozdobíme mini kiwi, nakrájame na rezy a podávame.