Zapekané kuracie prsia s karfiolom a smotanovo - arašidovou omáčkou
Suroviny
- 300 g zemiakov
- soľ Kania
- 1 karfiol
- 300 g kuracích pŕs
- čierne mleté korenie Kania
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos 33 %
- 2 lyžice arašidového masla
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- hrsť tymianu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 biele časti lahôdkovej cibuľky
- ½ limetky
- hrsť arašidov Alesto
Ešte budeme potrebovať
- hrsť poľného šalátu
- 2 zelené časti lahôdkovej cibuľky
- ½ limetky
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Potrebujeme
hrniec, panvice, malý hrniec, zapekacia misa
POSTUP
Menšie zemiaky vrátane šupky nakrájame na plátky, vložíme do vriacej, osolenej vody a blanšírujeme. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a prihodíme do hrnca k zemiakom. Kuracie prsia očistíme, nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Zemiaky a karfiol vyberieme a preložíme do misky. Do malého hrnca vlejeme smotanu, arašidové maslo a varíme na miernom ohni. Do rozpálenej panvice s olivovým olejom prihodíme mäso. Do druhej rozpálenej panvice s olivovým olejom pridáme blanšírované zemiaky, karfiol, soľ, korenie a restujeme. Na mäso aj zeleninu pridáme tymian. K mäsu pridáme nadrobno nasekaný cesnak a biele časti lahôdkovej cibuľky. Pokračujeme s prípravou omáčky. Omáčku osolíme, okoreníme, pridáme kôru a šťavu z limetky, premiešame a stiahneme z ohňa. Do zapekacej misy navrstvíme zemiaky s karfiolom, následne mäso, prelejeme omáčkou, posypeme arašidmi, pridáme tymian, olivový olej a zapečieme v rúre pod grilom cca 5 minút. V miske si pripravíme poľný šalát, nadrobno nasekané zelené časti lahôdkovej cibuľky, pokvapkáme limetkovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.
Servírovanie
Zapekané kuracie prsia s karfiolom a smotanovo - arašidovou omáčkou podávame s ochuteným poľným šalátom.






Marcel Ihnačák