Tarte Tatin
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 50 ml vody
- 80 g masla
- 500 g jabĺk
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
Potrebujeme
- okrúhlu formu s priemerom 25 cm s pevným dnom
V kastróle necháme s trochou vody skaramelizovať cukor. Potom primiešame zmäknuté maslo a vylejeme do formy. Jablká ošúpeme a nakrájame na osminky. Poukladáme ich na karamel a posypeme škoricou.
Lístkové cesto vyrežeme podľa veľkosti formy a prekryjeme ním jablká. Okraje zatlačíme, vrch popicháme vidličkou, aby mohla unikať para.
Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení necháme koláč trocha vychladnúť a potom ho vyklopíme na tanier.
Servírovanie
Koláč servírujeme ešte teplý a môžeme k nemu pridať kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.