9
32
Tarte Tatin

Tarte Tatin

45 min
10 porcií
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 ml vody
  • 80 g masla
  • 500 g jabĺk
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 1 chladené lístkové cesto Belbake

Potrebujeme

  • okrúhlu formu s priemerom 25 cm s pevným dnom

V kastróle necháme s trochou vody skaramelizovať cukor. Potom primiešame zmäknuté maslo a vylejeme do formy. Jablká ošúpeme a nakrájame na osminky. Poukladáme ich na karamel a posypeme škoricou.

Lístkové cesto vyrežeme podľa veľkosti formy a prekryjeme ním jablká. Okraje zatlačíme, vrch popicháme vidličkou, aby mohla unikať para.

Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení necháme koláč trocha vychladnúť a potom ho vyklopíme na tanier.

Servírovanie

Koláč servírujeme ešte teplý a môžeme k nemu pridať kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. apríl 2024, 19:01

    Cukor sa veľmi dlho karamelizoval, a nespojil s maslom, po upečení chutil horko akoby bol spálený

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. apríl 2024, 16:13

      Dobrý deň prajeme, veríme, že vás to neodradí od pečenia a dáte tomuto receptu ešte šancu. 💖

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. december 2023, 17:36

    Pred tým ako pôjdete robiť tento koláč, určite si pozrite video. Ja som si ho samozrejme nepozrel a tak to s dezertom aj dopadlo :D Tiež by som ešte podotkol aby ste potom jablká ukladali s drobnou medzerou od okrajov formy, to aby ste tam potom mohli natlačiť lístkové cesto, ktoré vám potom dokáže zachytiť karamel so šťavou.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 21:49

      Dobrý deň, dúfame, že vás to neodradilo a druhý pokus sa Vám už vydarí. ❤️

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. september 2020, 14:45

    Prečo sa mi karamel nepodaril? Bol dosť vodový? Co som urobila zle? Nebol taký tuhý ako Vás😰

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. máj 2023, 21:19

      Karamel nemiesajte.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. február 2017, 21:25

    Karamel sa mi zgrcol na tuhu masu. Co som spravila zle?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      29. jún 2017, 16:09

      Mne presne to iste .... Proste sa zgrcol a ked to som ho robila druhykrat tak uz to vyzera ze to to pojde ale skoncila som rovnako ako pred tym

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. apríl 2016, 18:53

    Práve som tento koláč dopiekol a jablká sa skutočne scvrkli rovnako ako na obrázku. Vyzerá skutočne dobre.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať