7
21
Tarte Tatin

Tarte Tatin

45 min
10 porcií
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 50 ml vody
  • 80 g masla
  • 500 g jabĺk
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 1 chladené lístkové cesto Belbake

Potrebujeme

  • okrúhlu formu s priemerom 25 cm s pevným dnom

V kastróle necháme s trochou vody skaramelizovať cukor. Potom primiešame zmäknuté maslo a vylejeme do formy. Jablká ošúpeme a nakrájame na osminky. Poukladáme ich na karamel a posypeme škoricou.

Lístkové cesto vyrežeme podľa veľkosti formy a prekryjeme ním jablká. Okraje zatlačíme, vrch popicháme vidličkou, aby mohla unikať para.

Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení necháme koláč trocha vychladnúť a potom ho vyklopíme na tanier.

Servírovanie

Koláč servírujeme ešte teplý a môžeme k nemu pridať kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. september 2020, 12:45

    Prečo sa mi karamel nepodaril? Bol dosť vodový? Co som urobila zle? Nebol taký tuhý ako Vás😰

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. február 2017, 20:25

    Karamel sa mi zgrcol na tuhu masu. Co som spravila zle?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      29. jún 2017, 14:09

      Mne presne to iste .... Proste sa zgrcol a ked to som ho robila druhykrat tak uz to vyzera ze to to pojde ale skoncila som rovnako ako pred tym

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. apríl 2016, 16:53

    Práve som tento koláč dopiekol a jablká sa skutočne scvrkli rovnako ako na obrázku. Vyzerá skutočne dobre.

    Odpovedať
  • Majka
    25. marec 2016, 17:46

    Skúšala som, veľmi chutné. Možno by som dala menej cukru, keďže sa to potom dosť rozlieva po preklopení. A je to veľmi sladké, takže ideálne k horkej káve... odporúčam :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. marec 2016, 15:47

    Hm, podobný koláč som už robila, ale namiesto lístkového cesta bolo navrch použité niečo ako linecké cesto. Vyzeralo to síce na pohľad pekne, ale nebolo to ktoviečo, jablká pustili strašne veľa šťavy. Neviem si predstaviť, že lístkové cesto by bolo o niečo lepšie.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info