Koláč s kozím syrom a paradajkami
- 200 g čerstvého kozieho syra
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- bio olivový olej Primadonna
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- sušené oregano Mikado
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
- 2 konzervy krájaných lúpaných paradajok Freshona
- maslo Pilos na vymastenie formy
- hladká múka na vysypanie formy
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- 250 g cherry paradajok mix
- 100 g rukoly
- 1 citrón
- čerstvé oregano na ozdobu
Potrebujeme
- okrúhlu formu na pečenie s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom s priemerom 25 cm
Postup
Paradajkový základ
Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak orestujeme v hrnci na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Keď sú orestované dozlatista, prisypeme trstinový cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Potom ochutíme sušeným oreganom a pridáme paradajkový pretlak. Chvíľu restujeme a pridáme paradajky z konzervy. Varíme pod pokrievkou 10 – 15 minút, kým sa omáčka trochu nezredukuje.
Koláč s kozím syrom a paradajkami
Celú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme múkou. Dno aj boky formy vyložíme lístkovým cestom a prečnievajúce cesto odrežeme. Na cesto rovnomerne rozotrieme paradajkový základ. Naň poukladáme cherry paradajky nakrájané na polovice a kúsky kozieho syra. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút. Pred podávaním necháme trochu vychladnúť. Koláč ozdobíme rukolou, ktorú sme ochutili citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením. Môžeme posypať aj lístkami čerstvého oregana.