3
18
Koláč s kozím syrom a paradajkami

Koláč s kozím syrom a paradajkami

45 min
6 porcií
  • 200 g čerstvého kozieho syra
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • bio olivový olej Primadonna
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • sušené oregano Mikado
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
  • 2 konzervy krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • maslo Pilos na vymastenie formy
  • hladká múka na vysypanie formy
  • 1 chladené lístkové cesto Belbake
  • 250 g cherry paradajok mix
  • 100 g rukoly
  • 1 citrón
  • čerstvé oregano na ozdobu

Potrebujeme

  • okrúhlu formu na pečenie s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom s priemerom 25 cm

Postup

Paradajkový základ

Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak orestujeme v hrnci na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Keď sú orestované dozlatista, prisypeme trstinový cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Potom ochutíme sušeným oreganom a pridáme paradajkový pretlak. Chvíľu restujeme a pridáme paradajky z konzervy. Varíme pod pokrievkou 10 – 15 minút, kým sa omáčka trochu nezredukuje.

 

Koláč s kozím syrom a paradajkami

Celú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme múkou. Dno aj boky formy vyložíme lístkovým cestom a prečnievajúce cesto odrežeme. Na cesto rovnomerne rozotrieme paradajkový základ. Naň poukladáme cherry paradajky nakrájané na polovice a kúsky kozieho syra. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút. Pred podávaním necháme trochu vychladnúť. Koláč ozdobíme rukolou, ktorú sme ochutili citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením. Môžeme posypať aj lístkami čerstvého oregana.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    09. jún 2016, 02:05

    ano, dala som ho dopekat este dodatocne, no cesto na spodku aj tak nie a nie sa upiect. Kazdopadne dakujem za tip, nenecham sa odradit a skusim to este raz. Ak sa nepodari, pride mi ho upiect Marcel, plati? ;)

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    06. jún 2016, 11:37

    Dobrý deň hosť, ďakujeme za komentár. Základ nechajte nabudúce povariť dlhšie, aby sa z neho odparilo viac tekutiny. Čo sa týka doby pečenia - každá rúra pečie inak, skúste piecť koláčik pri vyššej teplote. Veľa úspechov pri pečení a varení želá Tím kuchynalidla.sk.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. jún 2016, 23:33

    Zaklad ostal riedky a pri krajani sa uplne roztiekol. Po pol hodine pecenia cesto na spodku kolaca este nebolo dopecene.. Skoda, velmi som sa na tento recept tesila. :(

    Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info