Tekvicovo – šošovicová polievka
Suroviny
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’Or
- 1 cibuľa
- 1 maslová tekvica
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- 1 lyžička karí korenia Kania
- 1 lyžička soli Kania
- 1000 ml vody
- 4 lyžice červenej šošovice
- 100 ml kokosového mlieka Freshona
Ešte budeme potrebovať
- tekvicový olej
- tekvicové semiačka Alesto
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
V hrnci na rozohriatom repkovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme očistenú a nakrájanú maslovú tekvicu, pretlačené strúčiky cesnaku, nastrúhaný zázvor a restujeme cca 3 minúty. Následne prisypeme karí korenie, soľ a vodu. Všetko premiešame a prikryjeme. Po 20 minútach pridáme červenú šošovicu a varíme ďalších 15 minút. Nakoniec prilejeme kokosové mlieko a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
Servírovanie
Tekvicovo – šošovicovú polievku podávame s tekvicovým olejom a tekvicovými semienkami.






Beautifood