Karfiolová polievka z pečeného karfiolu
Suroviny
- 600 g karfiolu
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 65 ml olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g vegánskych guľôčok Vemondo
- 2 lyžice karí korenia Kania
- 100 ml kokosového mlieka Freshona
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 vetvička čerstvého koriandra
Potrebujeme
- ručný mixér
POSTUP
Karfiol očistíme, nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 25 minút.
Do hrnca nalejeme lyžicu oleja, na ktorom dozlatista orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak na plátky. Následne pridáme väčšinu upečeného karfiolu.
K zvyšnému karfiolu pridáme vegánske guľôčky a vložíme späť do rúry. Teplotu nastavíme na 110 °C a necháme ohrievať.
Základ s cibuľou a karfiolom opražíme na karí korení, podlejeme kokosovým mliekom, vývarom, dochutíme soľou a korením. Za občasného miešania varíme 10 minút.
Polievku následne rozmixujeme najemno.
Servírovanie
Karfiolovú polievku servírujeme v hlbokom tanieri so zvyšným opečeným karfiolom s guľôčkami a ozdobíme lístkami koriandra a pár kvapkami oleja.