Tortilla s pikantným mletým mäsom a šalátom
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 2 štipľavé papričky
- 3 väčšie strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 hrsť strúhanky Belbake
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvé bylinky (bazalka, mäta a tymian)
- olivový olej Biotrend
- 1 citrón
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 paradajky
- 1 hrsť rukoly
- 1 hrsť insalatiny alebo ľadového šalátu
- 1 hrsť poľného šalátu
- 4 tortilla placky El Tequito
- 200 ml bieleho jogurtu Pilos (3,7 %)
Mäsové šišky
Zo štipľavej papričky odstránime semienka, nasekáme najemno a pridáme k mletému mäsu. Ďalej pridáme nadrobno nasekaný cesnak, celé vajce a hrsť strúhanky. Ochutíme soľou, čiernym korením a najemno nasekanými čerstvými bylinkami - bazalkou, mätou a tymianom. Dôkladne premiešame a z mäsovej masy vytvarujeme rukou približne rovnako veľké šišky. Opečieme v rozpálenej panvici na olivovom oleji z každej strany 2 - 3 minúty dozlatista. Potom stiahneme z ohňa, pokvapkáme šťavou z polovice citróna a necháme chvíľu odpočívať.
Zeleninový šalát
Lahôdkovú cibuľku a štipľavú papričku zbavenú semienok nakrájame na tenké kolieska. Paradajky nakrájame na tenké plátky. Ochutíme soľou, čiernym korením a nahrubo nasekanou bazalkou a mätou. Na záver pridáme rukolu, insalatinu alebo natrhané listy ľadového šalátu a poľný šalát. Zľahka premiešame.
Plnené tortilly
Tortilly krátko opečieme na suchej rozohriatej panvici z oboch strán. V miske zmiešame biely jogurt so šťavou z druhej polovice citróna. Osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nasekanú mätu a bazalku a dôkladne premiešame. Každú tortillu potrieme lyžicou jogurtového dressingu. Do stredu pridáme hrsť zeleninového šalátu, 2 mäsové šišky a zvinieme.
Servírovanie
Pred servírovaním prekrojíme tortilly na polovice.
Podávame so zeleninovým šalátom a jogurtovým dressingom ozdobeným čerstvou mätou.