0
0
Trhaná hus na ázijský spôsob v zemiakovej placke

Trhaná hus na ázijský spôsob v zemiakovej placke

9 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Pečená hus

  • 1 hus bez drobov
  • 1 cibuľa
  • 100 g zázvoru
  • 1 jablko
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 2 lyžice celej rasce Kania
  • 300 ml vody


Šaláty

  • 110 g čínskej kapusty
  • 190 g kimchi
  • 110 g ľadového šalátu
  • 1 mrkva
  • 10 g trstinového cukru Belbake
  • 30 g limetkovej šťavy
  • 4 lyžice sójovej omáčky Kania


Placky (Lokše)

  • 1200 g uvarených zemiakov
  • 4 vajcia
  • soľ Kania
  • 400 g hrubej múky Belbake
  • maslo Pilos alebo bravčová masť Pikok


Rolky

  • 600 g trhaného mäsa z pečenej husi
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 200 ml Teriyaki omáčky Vitasia
  • 3 lyžice výpeku z husi
  • 30 g extra panenského olivového oleja Primadonna

Potrebujeme

 pekáč


POSTUP

Pečená hus

Cibuľu, jablká a zázvor nakrájame na kocky, pridáme rascu so soľou, premiešame a hus naplníme.

Hus posypeme rascou, osolíme (soľ vmasírujeme do kože) aj z vrchnej časti a podlejeme studenou vodou. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 30 minút. Následne teplotu znížime na 80 °C a pomaly pečieme približne 8 hodín.


Šaláty

Čínsku kapustu nakrájame na rezančeky, zmiešame s kimchi a necháme chvíľu odstáť. V ďalšej mise premiešame rezančeky mrkvy a ľadového šalátu ochutené trstinovým cukrom, limetkovou šťavou a sójovou omáčkou.

Zemiakové placky:

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Studené ošúpeme, prepasírujeme lisom na zemiaky a zmiešame s vajcami, soľou a múkou. Pripravíme cesto, ktoré spracujeme na placky. Guľôčky zo zemiakového cesta vyvaľkáme pomocou valčeka na asi 4 mm tenké placky (lokše). Opekáme nasucho a potierame maslom alebo masťou až po upečení.

Tip:  Placky (lokše) môžeme piecť viacerými spôsobmi. V rozpálenej panvici s prepusteným maslom, alebo na sucho, kedy ich potierame rozpusteným maslom (alebo masťou) až po upečení, alebo na rozpálenom kameni či starých čistých kachliach.


Rolky

Z pečenej husi natrháme mäso aj s kožou a ochutíme ho nasekanou lahôdkovou cibuľkou, teriyaki omáčkou a výpekom z pečeného mäsa. Zmes naplníme do zemiakovej placky, pridáme ochutenú čínsku kapustu a rolku zabalíme. Opakujeme, kým naplníme všetky placky.


Servírovanie

Zemiakové rolky plnené trhaným hydinovým mäsom podávame s porciou ochuteného ľadového šalátu. Ozdobíme kolieskami lahôdkovej cibuľky a pokvapkáme teriyaki omáčkou.



Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať