Štedrovečerná večera bez lepku a laktózy
Suroviny
Šalát
- 1 petržlen
- soľ Kania
- 1 cibuľa
- 5 kyslých uhoriek
- 1 jablko
- 420 g mrkva s hráškom Freshona
- 1 kg zemiakov
- 250 ml Majonézy Kania
- 200 g kyslej smotany bez laktózy
- 2 lyžice polotučnej horčice
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Ryba
- 8 podkov kapra
- zemiakový škrob Belbake podľa potreby
- vajcia podľa potreby
- soľ Kania
- kukuričné lupienky Crwonfield podľa potreby
Ešte budeme potrebovať
- slnečnicový olej na vyprážanie
Potrebujeme
misa, hrniec, panvica, pretláčadlo na zemiaky
POSTUP
Šalát
Do hrnca s vriacou vodou pridáme nadrobno nakrájaný petržlen, osolíme a varíme domäkka. Po uvarení prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, minútu oblanšírujeme, scedíme a necháme vychladnúť. Medzitým nakrájame nadrobno kyslé uhorky, jablko a vložíme do misky. Následne do misky pridáme uvarený petržlen, cibuľu, sterilizovanú mrkvu s hráškom bez nálevu, pretlačíme vopred uvarené a ošúpané zemiaky, majonézu, kyslú smotanu, polotučnú horčicu, osolíme, okoreníme, ochutíme nálevom z uhoriek, všetko spolu premiešame a odložíme do chladničky.
Ryba
Na kapra pripravíme trojobal a to zemiakoý škrob, vajcia a kukuričné lupienky rozmixované na strúhanku. Podkovičky z kapra nasolíme a obalíme v škrobe, vyšľahaných vajíčkach so soľou, v kukuričnej strúhanke a vypražíme v panvici s olejom z obidvoch strán dozlatista.






Viktor Nagy