1
10
Vichyssoise (studená zemiakovo-pórová polievka)

Vichyssoise (studená zemiakovo-pórová polievka)

40 min
4 porcie
  • 500 g zemiakov
  • 700 g póru
  • 3 lyžice masla Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymianu
  • 1 bobkový list Mikado
  • 700 – 800 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • tyčový mixér

Postup

Očistené zemiaky pokrájame na kocky a opražíme v hrnci, v ktorom sme rozohriali 2 lyžice masla. Po chvíli pridáme bielu časť póru (asi 650 g) nakrájanú na kolieska. Ochutíme soľou, čiernym korením, tymianom a bobkovým listom.

Podlejeme 700 ml zeleninového vývaru. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni, kým zelenina nezmäkne (približne 20 minút).

Bobkový list a tymian vyberieme a polievku rozmixujeme. Pridáme smotanu a zvyšný vývar. Polievku necháme vychladnúť a potom ju dáme do chladničky.

Zvyšný kúsok póru nakrájaného na kolieska orestujeme na zvyšnom masle a osolíme.

Servírovanie

Polievku servírujeme studenú, ozdobenú orestovaným pórom. Na záver môžeme posypať čerstvo namletým čiernym korením.

Tip: Polievku môžete servírovať aj teplú.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať