1
14
Višňová roláda s gaštanmi

Višňová roláda s gaštanmi

1 h 30 m
15 porcií

Suroviny

Korpus

  • 6 bielkov
  • štipka soli Kania
  • 80 g trstinového cukru Belbake
  • 6 žĺtkov
  • 30 g hladkej múky Belbake
  • 10 g kakaa Belbake
  • 30 g mletých mandlí Alesto


Náplň

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 250 g mascarpone Milbona
  • 30 g práškového cukru Belbake
  • 500 g gaštanového pyré Culinea
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 4 lyžice višňového džemu Maribel
  • 350 g višní v náleve Freshona
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré


Ozdoba

  • 100 g pečených lúpaných gaštanov

Potrebujeme:

kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech na pečenie s rozmermi 33 cm x 46 cm x 2 cm, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou


POSTUP

Korpus

Bielky vyšľaháme v robote so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena, prisypeme cukor. Následne vmiešame žĺtky, múku, kakao a mleté mandle. Piškótové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.


Náplň

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme v robote s gaštanovým pyré a práškovým cukrom. Prilejeme smotanu a opäť šľaháme dopolotuha. Na záver pridáme vlažnú roztopenú bielu čokoládu a opäť prešľaháme. ⅓ krému preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Na vychladnuté cesto nanesieme džem, krém a višne. Roládu zrolujeme a necháme ju odstáť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a prelejeme ňou povrch rolády. Višňovú roládu ozdobíme zvyšným krémom a gaštanmi.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať