Višňová roláda s gaštanmi
Suroviny
Korpus
- 6 bielkov
- štipka soli Kania
- 80 g trstinového cukru Belbake
- 6 žĺtkov
- 30 g hladkej múky Belbake
- 10 g kakaa Belbake
- 30 g mletých mandlí Alesto
Náplň
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 250 g mascarpone Milbona
- 30 g práškového cukru Belbake
- 500 g gaštanového pyré Culinea
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 4 lyžice višňového džemu Maribel
- 350 g višní v náleve Freshona
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
Ozdoba
- 100 g pečených lúpaných gaštanov
Potrebujeme:
kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech na pečenie s rozmermi 33 cm x 46 cm x 2 cm, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou
POSTUP
Korpus
Bielky vyšľaháme v robote so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena, prisypeme cukor. Následne vmiešame žĺtky, múku, kakao a mleté mandle. Piškótové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Náplň
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme v robote s gaštanovým pyré a práškovým cukrom. Prilejeme smotanu a opäť šľaháme dopolotuha. Na záver pridáme vlažnú roztopenú bielu čokoládu a opäť prešľaháme. ⅓ krému preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Na vychladnuté cesto nanesieme džem, krém a višne. Roládu zrolujeme a necháme ju odstáť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a prelejeme ňou povrch rolády. Višňovú roládu ozdobíme zvyšným krémom a gaštanmi.