Grilovaný krevetovo-ananásový špíz
- 500 g kreviet
- 1/2 čerstvého ananásu
- 1 štipľavá paprička
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 hrsť pažítky
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu
- 1/2 pomaranča
- 1 limetka
- 1 lyžica rastlinného oleja Promienna
- 2 lyžice tuzemáku Alliance
- 1 lyžica mletej škorice Mikado
- 1 lyžička čierneho korenia Kania
- 1 lyžica hnedého cukru Belbake
- 2 lyžice sójovej omáčka Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- špajdle na špízy namočené na 1 hodinu vo vode
- sekací mixér
Postup
Krevety očistíme (chvost môžeme nechať), umyjeme a osušíme. Ananás očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
Zo štipľavej papričky odstránime semienka a spolu s cesnakom, nasekaným zázvorom, pažítkou, lístkami tymianu, nastrúhanou pomarančovou a limetkovou kôrou a šťavou, olejom a tuzemákom rozmixujeme dohladka. Ochutíme škoricou, korením, hnedým cukrom, sójovou omáčkou a soľou. Ešte raz rozmixujeme. Do pripravenej marinády vložíme krevety a marinujeme približne 30 minút.
Marinované krevety a kúsky ananásu napichujeme striedavo na špajdle. Špízy grilujeme na rozohriatom grile 3 minúty z každej strany.
Tip: Do marinády môžeme pridať štipku nastrúhaného muškátového orieška.