0
4
Grilovaný krevetovo-ananásový špíz

Grilovaný krevetovo-ananásový špíz

1 h 0 m
4 porcie
  • 500 g kreviet
  • 1/2  čerstvého ananásu
  • 1 štipľavá paprička
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 hrsť pažítky
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu
  • 1/2 pomaranča
  • 1 limetka
  • 1 lyžica rastlinného oleja Promienna
  • 2 lyžice tuzemáku Alliance
  • 1 lyžica mletej škorice Mikado
  • 1 lyžička čierneho korenia Kania
  • 1 lyžica hnedého cukru Belbake
  • 2 lyžice sójovej omáčka Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania

Potrebujeme

  • špajdle na špízy namočené na 1 hodinu vo vode
  • sekací mixér

Postup

Krevety očistíme (chvost môžeme nechať), umyjeme a osušíme. Ananás očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.

Zo štipľavej papričky odstránime semienka a spolu s cesnakom, nasekaným zázvorom, pažítkou, lístkami tymianu, nastrúhanou pomarančovou a limetkovou kôrou a šťavou, olejom a tuzemákom rozmixujeme dohladka. Ochutíme škoricou, korením, hnedým cukrom, sójovou omáčkou a soľou. Ešte raz rozmixujeme. Do pripravenej marinády vložíme krevety a marinujeme približne 30 minút.

Marinované krevety a kúsky ananásu napichujeme striedavo na špajdle. Špízy grilujeme na rozohriatom grile 3 minúty z každej strany.

Tip: Do marinády môžeme pridať štipku nastrúhaného muškátového orieška.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať