0
0
XXL Bruschetta

XXL Bruschetta

3 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Kvások

  • 250 ml teplej vody
  • 20 g čerstvého droždia
  • štipka kryštálového cukru Belbake


Cesto

  • 250 g hladkej múky Belbake
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 50 ml rastlinného oleja Vita D´or
  • 12 g soli Kania


Ešte budeme potrebovať

  • olivový olej Primadonna
  • 250 g cherry paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čierne mleté korenie Kania
  • čerstvá bazalka
  • 1 avokádo
  • šťava z ½ citróna
  • 200 g kozieho syra Pilos
  • čerstvá rukola
  • 150 g syra Feta Milbona
  • 8 – 10 plátkov Prosciutta Dulano Selection

POSTUP

Kvások

V teplej vode rozpustíme droždie s cukrom, premiešame a necháme podkysnúť.

Cesto

V robote s nadstavcom hák vymiesime hladkú múku, polohrubú múku, olej, soľ, pridáme kvások a vytvoríme kompaktné cesto. Následne prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť približne 60 minút. Cesto bez použitia múky rozvaľkáme na tenkú placku a zrolujeme do tvaru bagety. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme opäť kysnúť 60 až 90 minút. Tip: Pomocou špajdlí vytvoríme „fóliovú“ striešku, aby malo cesto dostatočný priestor na kysnutie. Po vykysnutí narežeme cesto na 3 miestach a potrieme vodou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút. Pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 200 °C a dopečieme. Bagetu nakrájame na hrubšie krajce, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme do chrumkava. Následne pripravíme 3 druhy zmesi na obloženie. Nadrobno nakrájané paradajky zmiešame s cesnakom, olivovým olejom, korením, bazalkou a premiešame. V druhej miske zmiešame avokádo, šťavu z citróna, cesnak, korenie a soľ. Na tretiu zmes použijeme čerstvý kozí syr, rukolu a prosciutto.

Servírovanie

Na opečenú bruschettu naservírujeme paradajkovú zmes, avokádovú zmes so syrom Feta, kozí syr preložíme rukolou a prosciuttom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať