
XXL Bruschetta
Suroviny
Kvások
- 250 ml teplej vody
- 20 g čerstvého droždia
- štipka kryštálového cukru Belbake
Cesto
- 250 g hladkej múky Belbake
- 250 g polohrubej múky Belbake
- 50 ml rastlinného oleja Vita D´or
- 12 g soli Kania
Ešte budeme potrebovať
- olivový olej Primadonna
- 250 g cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvá bazalka
- 1 avokádo
- šťava z ½ citróna
- 200 g kozieho syra Pilos
- čerstvá rukola
- 150 g syra Feta Milbona
- 8 – 10 plátkov Prosciutta Dulano Selection
POSTUP
Kvások
V teplej vode rozpustíme droždie s cukrom, premiešame a necháme podkysnúť.
Cesto
V robote s nadstavcom hák vymiesime hladkú múku, polohrubú múku, olej, soľ, pridáme kvások a vytvoríme kompaktné cesto. Následne prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť približne 60 minút. Cesto bez použitia múky rozvaľkáme na tenkú placku a zrolujeme do tvaru bagety. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme opäť kysnúť 60 až 90 minút. Tip: Pomocou špajdlí vytvoríme „fóliovú“ striešku, aby malo cesto dostatočný priestor na kysnutie. Po vykysnutí narežeme cesto na 3 miestach a potrieme vodou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút. Pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 200 °C a dopečieme. Bagetu nakrájame na hrubšie krajce, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme do chrumkava. Následne pripravíme 3 druhy zmesi na obloženie. Nadrobno nakrájané paradajky zmiešame s cesnakom, olivovým olejom, korením, bazalkou a premiešame. V druhej miske zmiešame avokádo, šťavu z citróna, cesnak, korenie a soľ. Na tretiu zmes použijeme čerstvý kozí syr, rukolu a prosciutto.
Servírovanie
Na opečenú bruschettu naservírujeme paradajkovú zmes, avokádovú zmes so syrom Feta, kozí syr preložíme rukolou a prosciuttom.