Marinovaný losos s horčicovo-medovým dresingom
- 500 g čerstvého lososa
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g soli Belbake
- 5 bobkových listov Mikado
- 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
- 5 guľôčok nového korenia Mikado
- 1 pomaranč
- 1 a 1/2 citróna
- 50 g hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 50 g dijonskej horčice Duc De Couer
- 50 g medu Confeira
- 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
- 1 stredne veľká šalátová uhorka
- 1/2 štipľavej papričky
- 50 ml bieleho vínneho octu Acentino
- 100 ml vody
- 2 plátky maslového toastu Rivercote
- čerstvý poľný šalát
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- strúhadlo
- metličku na šľahanie
- kuchynské utierky
- toastovač
Postup
Marinovaný losos
Umytého a osušeného lososa vložíme do hlbokého taniera, posypeme po oboch stranách cukrom a po jednej soľou. Potom ochutíme bobkovými listami, guľôčkami celého čierneho a nového korenia. Umytý a osušený pomaranč s citrónom nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na lososa. Posypeme zarovnanou lyžicou cukru a soli. Prikryjeme potravinovou fóliou a marinujeme v chladničke 1 - 2 dni. Pred podávaním lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na asi 3 mm tenké plátky.
Horčicovo-medový dresing:
V menšej miske zmiešame dijonskú a hrubozrnnú horčicu spolu s medom. Za stáleho miešania prilievame olej. Na záver ochutíme šťavou z polovice citróna a štipkou soli.
Uhorkový šalát
Umytú a osušenú uhorku nastrúhame na rezance. Preložíme do misky, pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku, lyžicu cukru, štipku soli, ocot a vodu. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
Na plytký tanier poukladáme plátky lososa tak, aby sa trochu prekrývali a pokvapkáme omáčkou. Do stredu naservírujeme hrsť uhorkového šalátu, naň polovicu opečeného toastu a čerstvý poľníček.