Pizza al Taglio
Suroviny
Cesto
- 400 ml teplej vody
- 15 g čerstvého droždia
- 600 g hladkej múky Belbake
- 15 g soli Kania
- 20 g olivového oleja Primadonna
Ešte budeme potrebovať
- olivový olej Primadonna
- 4 lyžice krájaných lúpaných paradajok s bazalkou v konzerve Baresa
- 100 g strúhanej mozarelly Milbona
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, vyšší plech, ponorný mixér
POSTUP
Cesto
V mise zmiešame teplú vodu s droždím na kvások. V kuchynskom robote vymiesime múku, soľ, olej a kvások na redšie cesto. Cesto v mise prikryjeme fóliou a necháme pol hodinu podkysnúť. Následne cesto namočenými rukami naťahujeme a prekladáme cez seba, aby bolo vláčne. Opäť prikryjeme fóliou, necháme podkysnúť 30 minút a takto postupujeme ešte dvakrát.
Na záver opäť prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky na minimálne 12 hodín kysnúť. Vykysnuté cesto preložíme do naolejovaného plechu. Pokvapkáme olejom aj po povrchu, prstami poprepichujeme, potrieme rozmixovanými paradajkami, posypeme syrom a pečieme v rúre vyhriatej na najvyššej teplote minimálne na 230 °C – 260 °C približne 10 – 15 minút. Po upečení ozdobíme bazalkou a podávame.