Nakladaný hermelín
Suroviny
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- ½ lyžičky soli Kania
- 2 hermelíny
- 2 lyžičky mletej červenej papriky Kania
- ½ červenej cibule
- 2 bobkové listy Kania
- 3 guľôčky nového korenia
- ½ chilli papričky
Potrebujeme
- lis na cesnak, uzatvárateľný pohár s objemom 500 ml
POSTUP
Roztlačený cesnak, dve lyžice olivového oleja a soľ zmiešame.
Hermelíny pozdĺžne prekrojíme na polovice. Každú časť potrieme cesnakovou pastou a posypeme polovicou lyžičky mletej červenej papriky.
Dno pohára vystelieme nakrájanou cibuľou. Pridáme bobkové listy, korenie a nakrájanú chilli papričku. Potom pridáme vrstvu hermelínov a zalejeme olejom. Pohárom niekoľkokrát buchneme o dosku, aby vzduchové bubliny vyplávali na hladinu. Uzatvoríme a necháme 5 dní odležať v chladničke.