0
8
Calzone

Calzone

2 h 0 m
3 porcie

Suroviny

  • 300 ml vody
  • 11 g droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
  • 500 g hladkej múky Belbake
  • soľ Kania
  • olivový olej Primadonna
  • paradajkový pretlak Baresa
  • 50 g šunky Pikok
  • 50 g salámy Pikok
  • 300 g strúhanej mozzarelly Lovilio
  • mletá bazalka Kania
  • 1 vajce
  • 250 g kyslej smotany Pilos
  • 1 strúčik cesnaku
  • čierne mleté korenie Kania

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu

Tip: Pozri naše kuchynské roboty.

POSTUP

Cesto

V teplej vode rozmiešame droždie so štipkou cukru a necháme podkysnúť.

V mise zmiešame múku, soľ a 2 lyžice oleja. Prilejeme zmes droždia a miesime v robote s nadstavcom hák.

Z vymieseného cesta vytvarujeme tri bochníky, ktoré pomúčime z oboch strán. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote približne 60 minút.

Z vykysnutých bochníkov vytvarujeme placky, ktoré najskôr pomúčime a na polovicu placky pridáme pretlak, šunku, salámu, syr a mletú bazalku. Cesto preložíme na polovicu a vajcom potrieme po povrchu. Pečieme v rúre vyhriatej na 230°C približne 10 – 15 minút.

Dresing

Kým sa calzone pečie, pripravíme dresing. V miske zmiešame smotanu, cesnak, 1 lyžicu oleja, soľ a korenie.

Servírovanie

Calzone servírujeme s cesnakovým dresingom. 


Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať