Calzone
Suroviny
- 300 ml vody
- 11 g droždia
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 500 g hladkej múky Belbake
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- paradajkový pretlak Baresa
- 50 g šunky Pikok
- 50 g salámy Pikok
- 300 g strúhanej mozzarelly Lovilio
- mletá bazalka Kania
- 1 vajce
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 1 strúčik cesnaku
- čierne mleté korenie Kania
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu
Tip: Pozri naše kuchynské roboty.
POSTUP
Cesto
V teplej vode rozmiešame droždie so štipkou cukru a necháme podkysnúť.
V mise zmiešame múku, soľ a 2 lyžice oleja. Prilejeme zmes droždia a miesime v robote s nadstavcom hák.
Z vymieseného cesta vytvarujeme tri bochníky, ktoré pomúčime z oboch strán. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote približne 60 minút.
Z vykysnutých bochníkov vytvarujeme placky, ktoré najskôr pomúčime a na polovicu placky pridáme pretlak, šunku, salámu, syr a mletú bazalku. Cesto preložíme na polovicu a vajcom potrieme po povrchu. Pečieme v rúre vyhriatej na 230°C približne 10 – 15 minút.
Dresing
Kým sa calzone pečie, pripravíme dresing. V miske zmiešame smotanu, cesnak, 1 lyžicu oleja, soľ a korenie.
Servírovanie
Calzone servírujeme s cesnakovým dresingom.