0
14
Zapečené mäsové ragú s kozím syrom

Zapečené mäsové ragú s kozím syrom

45 min
4 porcie
  • 600 g mletého mäsa mix
  • 1 cibuľa
  • 4 - 5 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • čerstvý tymian
  • 1 chladené lístkové cesto Belbake
  • hladká múka Castello (na pomúčenie)
  • 1 vajce
  • 150 g kozieho syra Chêne d'argent
  • 100 g bieleho jogurtu Pilos
  • 1/2 fenikla s vňaťou
  • 1/2 citróna
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 hrsť šalátu insalatina
  • 1 hrsť rukoly

Potrebujeme

  • pierko na potieranie

Postup

Mäsové ragú v lístkovom ceste

Očistenú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na panvici na troche olivového oleja dozlatista. Pridáme mleté mäso, ktoré rukami rozdrobíme na menšie kúsky. Ochutíme čiernym korením a soľou. Keď je mäso orestované pridáme suché biele víno, lúpané paradajky z konzervy a lístky čerstvého tymianu. Spolu dusíme asi 15 minút. Potom stiahneme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Lístkové cesto rozvinieme na plech, poprášime ho hladkou múkou a nakrájame na 8 približne rovnako veľkých štvorcov. Rozšľahaným vajíčkom potrieme okraje štvorcov a preložíme ich tak, aby vznikla „vanička.“ Kozí syr a biely jogurt vymiešame v miske na hladký krém. „Vaničky“ naplníme vychladnutým mäsovým ragú a vrch polejeme asi lyžicou syrového krému. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.

Ľahký zeleninový šalát

Z fenikla odrežeme vňať a odložíme ju na neskôr. Odstránime vonkajšie listy, rozkrojíme ho na polovicu a opláchneme pod tečúcou vodou. Fenikel nakrájame na tenké plátky a preložíme do väčšej misy. Aby fenikel zmäkol, pokvapkáme ho šťavou z polovice citróna. Pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtinky, umytú a osušenú rukolu a insalatinu. Ochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Môžeme pridať natrhanú feniklovú vňať a šalát zľahka premiešame.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme 2 kúsky zapečeného mäsového ragú v lístkovom ceste a hrsť zeleninového šalátu. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info