Zapečené mäsové ragú s kozím syrom
- 600 g mletého mäsa mix
- 1 cibuľa
- 4 - 5 strúčikov cesnaku
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- čerstvý tymian
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- hladká múka Belbake (na pomúčenie)
- 1 vajce
- 150 g kozieho syra Chêne d'argent
- 100 g bieleho jogurtu Pilos
- 1/2 fenikla s vňaťou
- 1/2 citróna
- 100 g cherry paradajok
- 1 hrsť šalátu insalatina
- 1 hrsť rukoly
Potrebujeme
- pierko na potieranie
Postup
Mäsové ragú v lístkovom ceste
Očistenú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na panvici na troche olivového oleja dozlatista. Pridáme mleté mäso, ktoré rukami rozdrobíme na menšie kúsky. Ochutíme čiernym korením a soľou. Keď je mäso orestované pridáme suché biele víno, lúpané paradajky z konzervy a lístky čerstvého tymianu. Spolu dusíme asi 15 minút. Potom stiahneme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Lístkové cesto rozvinieme na plech, poprášime ho hladkou múkou a nakrájame na 8 približne rovnako veľkých štvorcov. Rozšľahaným vajíčkom potrieme okraje štvorcov a preložíme ich tak, aby vznikla „vanička.“ Kozí syr a biely jogurt vymiešame v miske na hladký krém. „Vaničky“ naplníme vychladnutým mäsovým ragú a vrch polejeme asi lyžicou syrového krému. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.
Ľahký zeleninový šalát
Z fenikla odrežeme vňať a odložíme ju na neskôr. Odstránime vonkajšie listy, rozkrojíme ho na polovicu a opláchneme pod tečúcou vodou. Fenikel nakrájame na tenké plátky a preložíme do väčšej misy. Aby fenikel zmäkol, pokvapkáme ho šťavou z polovice citróna. Pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtinky, umytú a osušenú rukolu a insalatinu. Ochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Môžeme pridať natrhanú feniklovú vňať a šalát zľahka premiešame.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme 2 kúsky zapečeného mäsového ragú v lístkovom ceste a hrsť zeleninového šalátu. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom.