Mini mozzarelly zapečené v prosciutte
- 100 g prosciutta Salumeo (plátky)
- 125 g mini mozzarelly Lovilio
- čerstvá bazalka
- 1 hrsť rukoly
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Italiamo
- balsamico Acentino
Postup
Plátky prosciutta nakrájame po dĺžke na polovice. Na každú guľôčku mozzarelly dáme lístok bazalky a dôkladne obalíme do prosciutta. Guľôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a zapekáme pod grilom pri teplote 220 °C asi 8 minút dochrumkava.
Rukolu umyjeme, osušíme a ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom a balsamicom. Zľahka premiešame.
Guľôčky mini mozzarelly v prosciutte podávame na rukolovom šaláte.