Sumček africký s paradajkami, avokádom a jogurtom
Suroviny
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 červená cibuľa
- 2 menšie avokáda
- 200 g cherry paradajok (mix farieb)
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 a ½ limetky
- 100 g bieleho jogurtu Pilos
- čerstvá bazalka
- čerstvá petržlenová vňať
- 300 g filiet sumčeka afrického
Potrebujeme
gril
POSTUP
Stonkový zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Červenú cibuľu prekrojíme na polovicu a nasekáme na menšie pásiky. Avokádo nakrájame na menšie časti. Paradajky prekrojíme na polovicu. Pripravenú zeleninu preložíme do misky, ochutíme soľou, korením, pokvapkáme olejom a šťavou z 1 limetky. Pridáme jogurt a nasekané bylinky (bazalku a petržlenovú vňať), dôkladne premiešame a necháme chvíľu odležať.
Filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom z oboch strán. Grilujeme v rozpálenom grile dozlatista cca 5 minút. Ugrilovanú rybu pokvapkáme olejom, šťavou z ½ limetky a posypeme petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Sumčeka afrického podávame so šalátom.