0
18
Zapekaná sedliacka žeml'a so špenátom, salámou a šampiňónmi

Zapekaná sedliacka žeml'a so špenátom, salámou a šampiňónmi

1 h 0 m
4 porcie
  • 6 sedliackych žemlí
  • 200 g salámy Nitran Pikok
  • 3 lyžice masla Pilos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • 1 cibuľa
  • 10 šampiňónov
  • 400 ml mlieka Pilos
  • 5 vajec
  • 150 g syra gouda Bluedino
  • 3 hrste čerstvého špenátu
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Postup

Salámu nakrájame na menšie kúsky a opečieme nasucho na rozpálenej panvici dozlatista. Salámu vyberieme na tanier. Na tú istú panvicu pridáme maslo, nadrobno nasekaný cesnak, lístky rozmarínu, cibuľu a šampiňóny nakrájané na väčšie kúsky. Restujeme približne 10 minút. Potom stiahneme z ohňa a necháme trochu vychladnúť.

Medzitým si v miske vymiešame mlieko s vajíčkami. Do zmesi pridáme na menšie kúsky nakrájané sedliacke žemle, orestovanú salámu a šampiňóny. Na záver primiešame na kocky nakrájaný alebo nastrúhaný syr gouda a umytý a osušený špenát. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zmes rovnomerne rozložíme do zapekacej misy vymastenej maslom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 25 minút.

TIP: Salámu môžete nahradiť napr. delikatesnou slaninou Dulano.

SEDLIACKA ŽEMĽA

Chrumkavá kôrka ukrývajúca chutnú pšenično-zemiakovú striedku.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať