Pečené rebierka v slivkovej marináde
Bravčové rebierka
- 1 kg bravčových rebierok
- soľ Belbake
- celé čierne korenie Kania
- nové korenie Kania
- 4 bobkové listy Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 stopky stopkového zeleru
- 1 veľká cibuľa
- 1 lyžica slivkového lekváru Symphatica
- mletá škorica Kania
- štipľavá paprika Kania
- celá rasca Kania
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 100 ml červeného suchého vína
Príloha
- 250 g bieleho smotanového jogurtu Pilos (10 %)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- čerstvá pažítka
- 1 hrsť farebného šalátu (Lollo Rosso, Lollo Biondo)
- 1 červená cibuľa
- 1/2 bieleho chleba alebo iného pečiva
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- strúhadlo
- grilovaciu panvicu
Umyté rebierka vložíme do hrnca s vriacou vodou. Osolíme, pridáme guľôčky čierneho a nového korenia, bobkové listy, 4 celé strúčiky cesnaku a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu – zeler a cibuľu. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.
Marinádu pripravíme zmiešaním lekváru, mletej škorice, štipľavej papriky, rasce, soli, mletého korenia, olivového oleja a vína.
Uvarené rebierka aj so zeleninou preložíme do zapekacej misy. Mäso polejeme pripravenou marinádou a podlejeme trochou vody, v ktorej sa varilo. Pečieme bez pokrievky v rúre vyhriatej na 200 °C približne 40 minút. Počas pečenie rebierka polievame výpekom.
Príloha
Jogurt zmiešame s 3 najemno nastrúhanými strúčikmi cesnaku, kôrou z citróna a nasekanou pažítkou. Dochutíme soľou a korením a odložíme do chladničky, aby sa chute spojili.
V druhej miske zmiešame na menšie kúsky natrhaný šalát, na plátky nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, olivový olej a šťavu z citróna.
Servírovanie
Rebierka podávame so šalátom, na oleji opečenými krajcami chleba potretými cesnakom a dresingom, ktorý servírujeme v samostatnej miske.