9
99
Plnené šampiňóny so smotanovým dresingom a zemiakmi

Plnené šampiňóny so smotanovým dresingom a zemiakmi

45 min
4 porcie
  • 500 g šampiňónov
  • 200 g kyslej smotany Pilos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g gorgonzoly Lovilio
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
  • olivový olej Italiamo
  • 1 lyžica medu Confeira
  • 1/2 citróna
  • zelená vňať lahôdkovej cibuľky
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 kg zemiakov
  • 3 lyžice masla

POTREBUJEME

  • papier na pečenie
  • strúhadlo

Plnené šampiňóny

Zo šampiňónov odstránime nožičky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Cesnak nakrájame nadrobno. V miske zmiešame nakrájané nožičky zo šampiňónov s cesnakom a syrom gorgonzola. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu nasekaného rozmarínu a vymiešame dohladka.

Hlavičky šampiňónov poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a naplníme ich pripravenou zmesou. Navrch nastrúhame syr Grana Padano a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C na 10 – 15 minút.

Smotanový dresing

V miske zmiešame kyslú smotanu, med, kôru a šťavu z 1/2 citróna. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Trochu petržlenovej vňate a zelenej vňate lahôdkovej cibuľky nakrájame nadrobno a pridáme do misky. Celé dôkladne zmiešame a necháme odstáť.

Zemiaky

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka (asi 20 minút). Uvarené zemiaky scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich pozdĺžne prekrojíme na polovice. Pripravíme si prepustené maslo (vypražíme ho, až kým nezmizne z povrchu pena) a ochutíme ho mletým čiernym korením, morskou soľou a celou vetvičkou rozmarínu. Pridáme zemiaky, ktoré na masle krátko opečieme.

SERVÍROVANIE

Na tanier naložíme zemiaky, vedľa nich naservírujeme smotanový dresing, na ktorý poukladáme upečené šampiňóny. Na záver posypeme zelenou vňaťou lahôdkovej cibuľky nasekanou nadrobno.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. december 2015, 13:06

    Vyskúšané,vynikajúce. Každý si vie dochutiť podľa seba zemiaky, dresing aj plnku šampiňónov, nech sú chute vyvážené. Ďakujeme.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. júl 2015, 16:22

    Vynikajuci recept! Sampinony mali vynikajucu vyraznu chut a boli skvele doplnene smotanovym dresingom. Pochutili sme si :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. september 2014, 00:16

    Šampiňóny skvelé a dresing veľmi zvláštna a netradičná chuť, možno nie pre všetkých.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. február 2014, 12:56

    Celkom zaujímavé jedlo, ale nie na toľko, aby som ho zaradila do obľúbeného domáceho receptára. Šampiňóny milujeme, ale toto mi prišlo trošku nevýrazné.. Za to dresing bol naozaj veľmi dobrý, túto kombináciu si ukradnem :) Toto je asi prvé jedlo, ktoré hodnotím iba ako "dobré" ostatné Ihnačákove recepty sú naozaj skvelé!!! :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. február 2014, 20:47

    Fakt dobré! Šampiňóny výborné, dresing zaujímavý, pochutili sme si.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať